1200 férőhelyes parkolót építenek a Lupa-tó mellé

A kiszemelt terület a Szentendre Regionális Déli Vízbázis védőövezetén helyezkedik el.

Egy 1201 férőhelyes parkolót alakítanának ki a Lupa-tó melletti önkormányzati tulajdonban lévő murvás területen, melyet jelenleg is parkolásra használnak az autósok – írja az Mfor.hu.

A lap emlékeztet rá, hogy a Fővárosi Katasztrófavédelem Igazgatósága itt tavaly bezáratott egy 350 férőhelyes engedély nélkül üzemeltetett parkolót, mert a murvás terület ivóvízbázison helyezkedett el. Az FKI tájékoztatása szerint 2017 júniusában kezdeményeztek egy vizsgálati eljárást egy 275 férőhelyes parkoló kialakítására, de a kérelmező akkor nem tett eleget a hiánypótlásnak, a Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatalához most azonban újabb engedélyeztetési eljárást nyújtottak be.

A kezdeményező a több tucat fővárosi parkolót is üzemeltető Star Park Holding Zrt., a parkoló 1201 férőhelyes lenne (nagyobb, mint például Puskás-stadion parkolója), a lap szerint pedig ráadásul a Szentendre Regionális Déli Vízbázis védőövezetén helyezkedne el, ezért számos szabályozásnak kell megfelelni az üzemeltetőnek. Olyan műszaki kialakítás szükséges, ami megakadályozza az esetleges szennyeződések felszín alatti közegbe jutását, így többek között vízzáróval felszerelt, csapadékvizet és szennyeződéseket összegyűjtő rendszert kell kialakítani a beruházónak.

A parkoló szigetelése után a felszínen dézsában helyeznek majd el növényeket annak érdekében, hogy a vízzáró aszfalt réteget ne kelljen megbontani. Körülbelül 300 növényt fognak telepíteni a területre a dokumentum szerint.

A parkoló minden évben május 1. és szeptember 30. között üzemelne, csúcsidőszakban naponta 2000 személygépjármű elhaladásával számol a beruházó.

via hvg.hu

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!