Szerdán már a harmadik tendert nyeri Mészáros Lőrinc 4iG-je

Múlt héten egy, most szerdán még három, a legutóbbi 4 milliárd forintos.

A múlt héten írtuk meg, hogy egy 689 millió forintos tendert nyert Mészáros Lőrinc informatikai cége, de szerdán kiderült, hogy két újabb tenderen is a 4iG aratott győzelmet. És akkor itt a harmadik.

A Mészáros-cég több mint 2000 magyarországi iskolába szállíthat interaktív táblákat, miután a Klebelsberg Központ pályázatán elnyerték a tendert nettó 4,4 milliárd forintos ajánlatukkal, írja a cég az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A 4ig a köznevelési intézmények digitális kompetencia fejlesztését célzó program keretein belül, európai uniós támogatással megvalósuló projekt során 3005 interaktív tábla beszerzését és beüzemelését végzi, továbbá biztosítja a pedagógusok számára az eszközök kezeléséről és használatának módszertanáról távoktatásban megvalósuló képzést is a 2019/2020 tanév kezdetéig.

Emellett a társaság a beüzemelést követően elektronikus távoktatásban minimum 30 órás akkreditált képzést biztosít az eszközöket használó pedagógusoknak.

A szerződéskötést követően a műszaki eszközöket 90 napon belül telepíti az informatikai nagyvállalat a mintegy kétezer-kétszáz általános és középiskolában. A beruházásnak köszönhetően a 2019/2020 tanévben jelentősen bővül azon tanintézmények száma, ahol a napi tanítási gyakorlat részévé válik a digitális oktatás – olvasható a cég közleményében.

via hvg.hu

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!