20 fok is lehet ma

Eső nem valószínű, de erős széllökések előfordulhatnak.

Szerdán napközben elsősorban északon és a nyugati tájakon lehet több felhő az égen, de a napos időszakokat időnként máshol is megzavarhatják felhők az égen.

Az Északi-középhegység térségében egy-egy jelentéktelen futó zápor előfordulhat. A Dunántúlon sokfelé élénk, nyugaton és északnyugaton erős lökések kísérhetik a délies szelet.

A legmagasabb hőmérséklet 15 és 20 fok között alakul.

Szerdán nem lesz front térségünkben, ugyanakkor a hűvös, helyenként hideg reggeli órákban a kopásos eredetű ízületi panaszok felerősödhetnek. Nagy lesz a napi hőingás, emiatt vérnyomás-ingadozás, rosszullét, keringési panaszok előfordulhatnak, nehéz nap vár az idősekre, valamint a krónikus betegekre.

Napközben a melegedés hatására a melegfrontra érzékenyek körében migrén, fáradékonyság és alvási zavarok is előfordulhatnak. A napos időszakokban viszont javul hangulatunk, de a szeles tájakon élők hő- és komfortérzete kissé romolhat.

Reggel nagy a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözködés. Fogyasszunk elegendő folyadékot, szezonális zöldségeket, gyümölcsöket!

Csütörtök reggel még keleten, északkeleten lehet szakadozottabb a felhőzet, máshol borult időre ébredhetünk, többfelé az eső is elered. A Dunántúlon és északon többfelé kísérhetik élénk, helyenként erős lökések a déli-délkeleti szelet. Hajnalban 3-11 fokot mérhetünk.

hvg.hu

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!