Belföld

2,3 milliót keres havonta, mégis a szülei tartják el a 27 éves ügyvédlányt – és nincs ezzel egyedül

Igazi luxuséletet élhetne, de elfogadja a szülei segítségét, mert így rengeteget tud spórolni magának. Rajta kívül még sok huszonéves él így.

Nagy megdöbbentést keltett egy 27 éves nő életmódja, amelyről a Daily Mail számolt be. A névtelenséget kérő fiatal nő havonta 2 milliónál is többet keres, ennek ellenére a szülei finanszírozzák a megélhetését.

A 27 éves nő Sydneyben él a párjával és vállalati ügyvédként dolgozik.

A havi nettő fizetése 8 ezer dollár, azaz kb. 2,3 millió forint, évente pedig több mint 150 ezer dollárt, vagyis közel 44 millió forintot visz haza. Ráadásul évente 20 százalékos bónuszt is kap, amit teljes egészében félre tud tenni.

A keresetéből igazi luxuséletet tudna finanszírozni, de ehelyett a megélhetésének költségeit nem ő, hanem a szülei fizetik, beleértve a lakását, a számlákat, az internetet, de még az egészségbiztosítását is. A nő saját bevallása szerint kihasználja szülei nagylelküségét, mert így rengeteget tud spórolni, eddig már 120 ezer dollárt (35 millió forint) tudott félretenni magának – igaz, ennek egy részét az elhunyt nagymamájától örökölte.

Azt is elmondta, hogy

édesanyja és édesapja finanszírozták teljes egészében az egyetemi tanulmányait is, ezért sosem kellett diákhitelt felvennie vagy diákmunkát vállalnia. Az ő segítségüknek köszönhetően még 27 évesen sincs semmilyen adóssága.

A fizetésének 30-50 százalékát, azaz 2000-3000 dollárt (nagyjából 600-900 ezer forint) meg tud spórolni, a bónusz pénzt pedig egy amerikai utazásra teszi félre.

A spórolást nagyban megkönnyíti az is, hogy a telefonszámláját a munkáltatója rendezi, a párjának pedig van Netflix-előfizetése, így neki erre sem kell költenie.

A nő életvitelén sokan elképedtek, pedig

rajta kívül még számos huszonéves él így, sőt vannak a harmincasok között is olyanok, akik bár nem mamahotelben laknak, de még erősen függenek anyagilag a szüleiktől.

A Reddit közösségi oldalon is felmerült ez a téma, ahol számos fiatal számolt be erről.

“Nagyon hálás vagyok a szüleimnek. Ők fizették az egyetemet, a házam előlegét, és még most is segítenek anyagilag, pedig már évente 70 ezer dollárt (20 millió forint) keresek. Nagyon sz.rul bánok a pénzzel, ha őszinte akarok lenni. De vannak olyan számlák, amiket én fizetek”

– vallotta be egy felhasználó.

“A szüleim minden hónapban 1000 dollárt (~300 ezer forint) adnak a számlákra. Most megyek vissza az iskolába 31 évesen” – írta egy másik, aki azt is elárulta, hogy bár a 20-as évei elején már kiköltözött a családi fészekből, nemrég visszament a szüleihez, hogy spóroljon az anyagiakon.

Egy nő arról számolt be, hogy szerencsésnek érzi magát, amiért a szülei megengedhették maguknak, hogy finanszírozzák a tanulmányait és félre tudjanak tenni pénzt neki és a testvéreinek.

“Amikor 18 éves voltam, kiadták az utamat, de fizették a kollégiumot és ennivalóra is adtak pénzt. Amikor a párommal megvettük az első házunkat, segítettek a felújításban, és vettek egy autót is nekem, amikor három munkám volt egyszerre és nagyon stresszes voltam. Azóta már három autó megvásárlásában segítettek, de az előre nem látható kiadásaimhoz is adtak pénzt”

– írta.

Vannak azonban olyanok is, akik büszkék arra, hogy már függetlenek a szüleiktől anyagilag is – egyesek már 18 éves vagy még fiatalabb koruk óta.

“Többet keresek, mint a két szülőm együtt, szóval én próbálom támogatni őket, ahogy csak tudom.”

“16 éves voltam, amikor a szüleim már nem adtak pénzt mindenre. Utáltam, amikor bármit is kérnem kellett tőlük.”

Ti mit gondoltok erről?

via szeretlekmagyarorszag.hu

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül