27 nyelven beszél a magyar férfi – neki van a legtöbb nyelvvizsgája Európában

Gaál Ottó már saját nyelvtanulási módszert fejlesztett ki, amivel másoknak segít. Vannak olyan diákjai, akiknek már több mint 10 nyelvvizsgája van.

Gaál Ottó összesen 27 nyelven tud beszélni, ezzel ő tartja Európában a megszerzett nyelvvizsgák rekordját. A jó nyelvérzéket mondhatni örökölte: édesapja 6 nyelven beszélt, édesanyja pedig nyelvtanár volt. Szerinte mégsem ez a sikerének a titka, hanem az, hogy nemcsak meg akarta tanulni a nyelveket, de az adott kultúrát is szívesen ismerte meg. Úgy véli, nem lehet jobban megtisztelni egy idegen országban élő embert annál, minthogy megtanuljuk az ő nyelvét.

Gaál Ottó a Fókuszban beszélt arról, hogyan sajátította el ezt a nem mindennapi tudást.

Az első nyelvvizsgáját az 1970-es években szerezte angolból, ezután rögtön megtanult spanyolul, olaszul és franciául is. Ezek után jött még 23, a tanulási folyamatban pedig volt olyan év is, amikor 5 nyelvvizsgát is letett.

A férfi a 15. nyelv elsajátítása után jött rá arra, hogy milyen összefüggések vannak a nyelvek között. Elkezdte kutatni a nyelvek között, mostanra pedig már kifejlesztette saját nyelvtanulási módszerét, amit sikeresen oktat előadásokon. Vannak olyan diákjai, akiknek már több mint 10 nyelvvizsgája van.

A Fókusz riportjában egyik tanítványa és más, különösen jó nyelvérzékkel megáldott magyarok is megszólalnak:

via szeretlekmagyarorszag.hu

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!