A 100 leggazdagabb magyarból 99 férfi

Egyedül Schmidt Mária fért fel a listára, ő sem saját jogon.

Hiába kerestük, a leggazdagabb magyarok idei listáján egyetlen olyan nőt sem találtunk, aki saját jogon került volna a vagyonosok közé.

54,5 milliárd forintra becsült vagyonával Schmidt Mária ugyan a 22. a 100 leggazdagabból, ezt azonban annak köszönheti, hogy néhai férje, Ungár András megalapította a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett BIF Nyrt.-t (Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt.). A cég a magyar ingatlanpiac meghatározó portfólióval rendelkező, dinamikusan fejlődő társasága: iroda- és parkolóházak építésével, lakás- és hotelfejlesztéssel foglalkozik. A társaság Schmidt Mária és két gyereke, Péter és Anna többségi tulajdonában van.

Az összesen 13 irodaházból, parkolóházból és kastélyból álló ingatlanvagyonnal, valamint budapesti fejlesztési területekkel rendelkező cég értéke újabb csúcsra hágott idén tavaszra: a 2900 forintos részvényárfolyam azt jelentette, hogy az egész társaság értéke az elmúlt hónapban 20 százalékkal nőtt.

A leggazdagabb magyarokról szóló friss listáról itt írtunk, itt pedig arról, milyen látványosan gazdagodtak az elmúlt években a magyar milliárdosok.

hvg.hu

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!