A CNN szélsőségesnek nevezte Orbán Viktort, Kovács Zoltán fake newsnak a CNN-t

Nemrég a CNN is beszámolt arról, hogy Orbán Viktor május 13-n elutazik az Egyesült Államokba találkozni Donald Trumppal. Az amerikai hírtelevízió honlapján lévő cikk a Donald Trump bevándorlásellenes szövetségest talált szélsőséges miniszterelnökében címen fut, amit Kovács Zoltán, az Orbán-kormány nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára nem hagyott szó nélkül, és a trumpi hagyományoknak megfelelően fake newsnak nevezte a CNN-t a „szélsőséges” jelző miatt.

A CNN szélsőségesnek nevezte Orbán Viktort, Kovács Zoltán fake newsnak a CNN-t

Zoltan Kovacs@zoltanspox

PM Orbán’s government has defended the EU border, upholding our Schengen treaty obligations & halting illegal immigration to Europe through HU. We agree w @realdonaldtrump that illegal migration is not a right. To the fake news @cnni that makes the PM – waitforit – an “extremist”

CNN International

@cnni

Hungary’s hardline nationalist prime minister, whose erosion of checks on his power has led some to describe him as a de facto dictator, will meet President Donald Trump in Washington next week. https://cnn.it/2VhLcSO 

50 ember beszél erről

Az amerikai és a brit sajtóban egyébként egyre szívesebben aposztrofálják szélsőségesként vagy szélsőjobboldaliként  Orbán Viktort úgy, hogy a miniszterelnök azt is elutasítja, hogy az Osztrák Szabadságpárt vagy a Matteo Salvini olasz belügyminiszter fémjelezte Liga szélsőjobboldali lenne. Cikkeiben a brit Independent is a szélsőjobboldali jelzőt használja.

 

via 168ora.hu

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!