Belföld

A kormányhivatal végre elárulta Hadházy Ákosnak, mi épül kb ezer négyzetméteren az Orbán család hatvanpusztai majorjában

Hónapok óta próbálja kideríteni Hadházy Ákos, hogy mégis mi épül abban a műemléki védettségű hatvanpusztai majorságban, amelyet a miniszterelnök és családja használ. Mostanáig rendre visszapattant, de annyira, hogy a múlt héten már személyesen kereste fel a helyi kormányhivatalt, ahol az egyik főosztályvezetővel folytatott beszélgetését még videóra is rögzítette.

Hadházy Ákos

ÚJ GAZDASÁGI PORTAÉPÜLET urg helytartó) tulajdonában álló, hatvanpusztai majorságában papíron új gazdasági portaépület épül a föld alá, kb. 1000 négyzetméter területen… Legalábbis a fehérvári járási kormányhivatal szerint Orbánék erre kértek és kaptak engedélyt. Hónapok óta próbálom kideríteni, hogy mi az a pazar föld alatti építkezés, amely a miniszterelnök által is használt épületeket körülvevő parkban folyik (bunker?

Hiába, választ aznap se kapott. Hétfőn reggel viszont már arról adott hírt a Facebook-oldalán, hogy végre megkapta a várt választ arról, hogymégis mi épül elképesztő méretű földmunkákkal a majorság épületénél.Hadházy leírása alapján kb ezer négyzetméternyi területet vájtak ki a földből, hogy oda, a fehérvári járási kormányhivatal aktuális tájékoztatása szerintúj gazdasági portaépületépüljön. Legalábbis az építtető erre kért építési engedélyt, és a kormányhivatal erre adott. Hadházy szerint ez alaptrükknek számít az olyan külterületi ingatlanoknál, mint amilyen a hatvanpusztai major. Ezekre ugyanis nagyon korlátozottan lehet építési engedélyeket adni, ezért az építtetők ilyen esetekben nem lakó- hanem valamilyen gazdasági épületre kérnek engedélyt, bízván abban, hogy aztán soha senki se fogja ellenőrizni, hogy valójában mire használják a felépült épületet.

via 444.hu

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül