A rendőrség újra lecsapott, őrizetbe vettek egy hajléktalant

Életvitelszerű közterületi tartózkodás miatt szállítottak fogdába egy hajléktalan embert Budapesten.

Mérce információi szerint szerdán a rendőrök Budapest IX. kerületében, a Nagyvárad térnél előállítottak egy hajléktalan embert, majd életvitelszerű közterületi tartózkodás miatt fogdába szállították a Gyorskocsi utcába.

A lap megkeresésére a BRFK csütörtök reggel megerősítette, hogy a Nagyvárad térről történt az előállítás, „életvitelszerű közterületen tartózkodás szabálysértése miatt intézkedtek a rendőrök”.

Csütörtökön az Utcajogász egyik önkéntese megpróbálta felvenni a kapcsolatot a férfival, de a rendőrség nem engedte, hogy személyesen beszéljen vele. Az ügyvédnőt ehelyett a BRFK fogdájáról elküldték a város másik részébe, a Haller utcai kapitányságra, hogy ott szerezzen egy pecsétet a meghatalmazására, majd jöjjön vissza. Személyesen beszélni csak ezután engedték őket.

A hajléktalantörvény 2018. október 15-én lépett életbe, azóta tiltják az életvitelszerű utcán lakást. Márciusban kiderült, hogy míg a törvény életbe lépésétől 2019 januárjáig összesen 10 embert állítottak elő, addig január és március között már egyet sem, és azóta sem nagyon lehetett ilyen esetekről hallani. Mostanáig.

(Kép: illusztráció)

via hvg.hu

Ha további érdekes tartalmakat szeretne kapni csatornánkról, akkor kövessen minket Facebookon.

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül