Belföld

A tél közepén adta fel az egy hónapos Ariston kazán

Gábor könnyen röhög sírva, illetve sír röhögve január közepén az elromlott kazánja mellett, de ha nem lenne infra panel, boiler, kandalló és fűtő klíma a házban, az ő mosolya sem lenne őszinte. Mit tehetünk, ha pont időben, a tél elejére beszerelt, jó sok pénz és időt felemésztő vadiúj kazán az év utolsó napjáig bírja? A következő év első munkanapján hívunk egy szerelőt. Aha. Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy az Ariston szerelőknek különösen nehezen megy idén az ünnepek utáni bebootolás.

Az alábbi történetet szeretném megosztani veletek. Jelenleg még jómagam is gondolkozom, hogy a teljes leszarás (avagy a ugyanazon pénz ismétlőleges elköltése = másik gyártó termékének kiválasztása és azon bizonyos béka lenyelése; 99%) vagy a totális háború (pereskedés, világvége, fogyasztóvédelem,  gyártó dédunokáinak kedvenc háziállatai sérelmére elkövetett ismétlőleges megkínzás bűntettének aljas szándékból történő elkövetése, 1%) mellett teszem le a voksom a témakörben. Addig is egyfajta terápiás célzattal, kiírnám magamból, mi történik jelenleg szerény kis hajlékomban.

Elöljáróban annyit, hogy gyakorló pesszimista vagyok. A feleségem emiatt gyakran kiröhög. Ennek ellenére roppant boldog az életem, mert azon felfogásom, mi szerint ami elbaszódhat, el is baszódik és most azonnal, átlagon felüli előrelátó, tervező és problémamegoldó képességgel ruházott fel. Emiatt a feleségemet gyakran kiröhögöm. Vidám (vagy szánalmas, ki-ki döntse el) dolog ez, higgyétek el, hogy minden vélt vagy valós A tervem B tervének meghiúsulása esetén azonnal rendelkezésre áll a C tervet kiegészítő D terv. 😉 Szóval infra panelekkel, fűtő klímával,napelemmel, bojlerrel és kandallóval felszerelt házamból sírok/röhögök most ezen az egészen 🙂 Ide még visszatérünk majd…

Történt egy borús őszi napon, hogy kicsit elromlott a kazánom. X gyártó terméke, ez most nem fontos. Öreg volt, korszerűtlen, véres torkú. A Hivatalos márkaszerviz 1 hónapra adott időpontot, hogy egyáltalán ránézzen valaki.  A fellelhető szakik vagy már a telefonos beszélgetés alkalmával kiestek ( már ha egyáltalán nem vették személyes sértésnek a megkeresésemet és felvették a telefont), vagy olyan határidőket adtak meg kiszállás és hiba  megállapítás (nem = hiba megoldás) címszó alatt, hogy talán még az első marsi embert is előbb nézhetném az elavult hologram moziban, archív felvételről.

Jött hát a döntés, kazánt kell cserélni! X gyártó terméke kiesett, ez gondolom elfogadható a fentebbi információk alapján.

Isten tudja hogyan jutottam el az Aristonhoz. Kondenzációs, fali, kombi kazán!  Megvettem. Persze kéményt kellett bélelni, érintésvédelem, kéményes, vizes, gázos, villanyos, papíros, hétszámjegyű. Megvolt. 2019 November vége, az új kazán hóba nélkül zörög.

BUMM! 2019. év Szilveszter éjjel elmegy a melegvíz. És kb. pont le is szartam. Hivatalos kazáncsere volt, garancia, számla. Majd jön valaki aztán megjavítja holnapután.

Január 2.-án kezdtem telefonálgatni. Első helyen a hivatalos Ariston honlapon jegyzett és a kazánt beszerelő szaki volt. Jó gyerek egyébként, beszéltünk, segíteni próbált. Egy hét múlva jár felém, addig legyek el, próbál alkatrészt szerezni, hív majd, stb, semmi vészhelyzet.

Azért kicsit aggódni kezdtem. Elkezdtem hívogatni a hivatalos szakszervizeket az alábbi kimenetekkel ( a legjobb a végén lesz):

– Nem veszi fel
– Nem dolgozik még 1 hétig
– Nem igazi hivatalos szerviz, csak annak hirdeti magát
– Neki vezérelvei vannak, nem
dolgozik más után, hívjam azt aki beszerelte 🙂

Meguntam.

Hívtam a központi Ariston szervizt. Mondták, zárva a központi raktár, nincs alkatrész. Majd 4 nap múlva. Semmi baj, gondoltam addig kikapcsolom a telet. Amikor kicsit mégis pattogni kezdtem, felvették az adataimat, hogy majd visszahívnak. Meglepő módon ez nem történt meg.

Közben többször beszéltem a beszerelő szakival. Holnap nyit a raktár,a világegyetem. Jön majd. Pénteken. A hiba 8. napján még itthon is maradtam, mert megbeszéltük, hogy jön. Nem jött. Délután hívtam. Ja nem jön, nincs alkatrész. Majd jön a kamion hétfőn. Ekkor írtam a hivatalos Ariston ügyfélszolgálatnak. Máig nem reagáltak. Ma újra hívtam a szerelőt. Kinyomott. Okos gyerek vagyok, kezdem ám összerakni 🙂

A kandallóban ropog a tűz. A tartalék bojler remélünk működik. Zümmög a fűtő klíma az északi szobában. Nekem jó a 37 fokos Ariston víz a felső fürdőben.  A feleségem inkább a bojlerből fürdik a vendégszobában. A gyerek édesen alszik, nincs baj. Terveztem, túlélem, valószínűleg perelek.

Szerintetek rendben van ez így? Mit lehetne tenni? És ha nem lenne tartalék rendszerem?

Ja,és a legfontosabb: tud valaki egy megbízható szervizháttérrel rendelkező kombi cirkót? 🙂

Üdv,

Gábor

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül