Belföld

A több centi friss hó mellett a hétfő reggeli órákban várhatóan a Dunántúl északkeleti felén, Pest megye déli részén ónos eső is nehezítheti majd a közlekedést – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A csúszós utak miatt Pest, Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyére adtak ki hétfőre elsőfokú figyelmeztetést, míg a havazás miatt kilenc megyére lesz érvényben szintén elsőfokú figyelmeztetés: 1202-havazas Grafika: Országos Meteorológiai Szolgálat Vasárnap késő estétől délnyugat felől vegyes halmazállapotú csapadékzóna érkezik, amely hétfő hajnalra eléri az északkeleti megyéket is. Az ország északkeleti harmadán (nagyjából a Budapest-Debrecen vonaltól északra) havazás várható. Ebben a térségben már hétfő reggelre 5 cm-es hóréteg boríthatja a tájat, hétfő estig pedig összességében 2 – 8 cm friss hó valószínű, helyenként azonban a 10, hegyekben pedig a 15-20 cm-t is elérheti a hóréteg vastagsága. Az ország más tájain eleinte főként eső lesz a jellemző csapadékfajta, majd a hétfő délelőtti óráktól kezdve észak felől egyre nagyobb területen válthat át az eső havas esőbe, majd havazásba. A lehullott hó a hegyeket és az Északi-középhegység területét leszámítva mindenütt olvadni fog – olvasható az előrejelzésben.

A karácsonyi bevásárlási szezonban tovább fokozódik a munkaerőhiány a kiskereskelemben. Nemcsak eladóból és szállítmányozási szakemberből van hiány, de a raktárokba is rengeteg embert keresnek, egyre vonzóbb fizetésekkel – derül ki a Pénzcentrum cikkéből.

Azonnal munkába lehet állni például Alsónémediben, ahol  két műszakban 1465 forintos órabért kínálnak a komissiózó csapatnál, plusz maximum 100 ezer forintos bónuszt, havonta tehát 330 ezer forintot is meg lehet keresni bruttó bérként. Egy szigetszentmiklósi raktárban 276 ezer forintos alapbérrel várják a munkavállalókat, itt ingyenes targoncavezetői vizsgát is lehet tenni, azzal még 20 ezer forinttal többet lehet keresni.

Az álláshirdetések alapján nem ritka a 300-400 ezres fizetés a komissiózók, áruösszekészítők, raktárosok, targoncások körében, de a lap talált olyan hirdetést is, amelyben bruttó 420 ezer forintot kínáltak egy hónapra.

via 24.hu

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül