Belföld

Alig mer kimozdulni a lakásból – Megszólalt egy Vuhanban élő magyar: ilyen állapotok uralkodnak most a kísértetvárosban a koronavírus megjelenése után

Az amúgy nagyon forgalmas Vuhan most, a koronavírus megjelenése után leginkább egy kísértetvárosra hasonlít. A várost gyakorlatilag teljesen elszigetelték, mesélte egy kint élő magyar az RTL Híradónak.

Amikor kiderült, hogy lezárják a tartományt, a boltokban óriási tömeg alakult ki, mindenki pánikszerűen vásárolt. A híradónak nyilatkozó férfi is legalább egy hónapra elegendő élelmet szerzett be.

Azóta szinte sosem mozdul ki a lakásából a járványveszély miatt, ha pedig mégis kimerészkedik, csak szellős helyre megy. Az utcán maszkot és eldobható kesztyűt visel, a kint viselt ruháit egyből kimossa.

A férfi szerint a helyiek megrohamozták a kórházakat, még azok is mennek, akik csak meg vannak fázva.

Az Országos Tisztifőorvos szerint nem is annyira könnyű megkülönböztetni az influenzás tüneteket a koronavírus okozta megbetegedéstől, ugyanis mindkettő hirtelen magasra szökő lázzal és köhögéssel kezdődik. Magyarországon alacsony a fertőzés kockázata. Müller Cecília alapos kézmosást javasol,amikor csak lehet.

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül