Belföld

Állatvédő szerint nem szabad lecsapni a szúnyogokat, hagyni kell hogy szívják a vérünk

Egy állatjogi aktivista szerint engednünk kellene, hogy a szúnyogok szívják a vérünket, elvégre a jövőbeli utódaik számára próbálnak fehérjeforrást találni. Szerinte agyoncsapni egy szúnyogot épp olyan, mintha bármelyik másik állatot – vagy akár embert – ölnénk meg, mikor élelmet szerez a kicsinyeinek.

– Az időről időre történő véradásnak egy olyan rovar számára, ami a kicsinyeit próbálja etetni, nem szabadna ekkora drámává fajulnia – jelentette ki Aymeric Caron francia műsorvezető egy videóban, amelyről a Mirror számol be.

Caron úgy véli, a Földön élő minden állatfajt teljesen egyenlően kellene kezelni. Azt tanácsolja, “gyilkosság” helyett inkább használjunk természetes szúnyogriasztókat, például kenjük be magunkat foghagymával, levendulaolajjal vagy citrusok levével.

A műsorvezetővel még az állatvédők sem értenek teljesen egyet, szerintük túl messzire ment. Azért Caron sem teljesen feddhetetlen, bevallotta ugyanis, hogy ha Afrikában jár, akkor lecsapja a szúnyogot, mert fél a maláriától.

via blikk.hu

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül