Angela Merkel elmondta, miért remegett egy hónapon belül harmadszor is nyilvánosan

Most is szűkszavúan, de meglepően lazán nyilatkozott a rejtélyes rázkódásról.

Magyarázatot adott újabb remegésére Angela Merkel, miután egy hónapon belül már harmadszor gyengélkedett nyilvános megjelenése alkalmával.

A német kancellár először Ukrajna nemrég beiktatott elnökét, Volodimir Zelenszkijt fogadta Berlinben az óriási hőségben, amikor rosszul lett. Azt a rohamot arra fogta, hogy kevés folyadékot ivott és dehidratált volt.

Pár nappal később ismét nyilvánosan kezdett egész testében remegni, ezúttal egy minisztere kinevezési ünnepségén. Ekkor már pszichológiai okokra hivatkozott.

A napokban ismét rátört a látványos remegés, amikor Antti Rinne finn kormányfőt fogadta Berlinben. A róla készült videókon látszik, ahogy Merkel két karját összekulcsolja, igyekszik úrrá lenni a remegésen, de nem tud, a lábai is megállíthatatlanul mozognak. Mindez legalább két percig tartott.

Később Merkel mindenkit megnyugtatott arról, hogy jól van, nincs ok az aggodalomra és továbbra is munkaképesnek tartja magát. A harmadik remegés után szintén pszichológiai okokra hivatkozott.

"Ezzel most egy darabig együtt kell élnem. De szerintem ahogy jött ez, úgy el is fog tűnni"

- mondta a kancellár.

A külföldi sajtó természetesen több orvosszakértőt is megkérdezett, hogy milyen betegség tünete lehet ez a most már ismétlődőnek tekinthető remegésroham.

Több verzió is felmerült: van, aki szerint pajzsmirigy-rendellenesség, mások egy idegrendszeri betegségre, az úgynevezett esszenciális tremorra gyanakszanak, amely nyugtatókkal csillapítható, bár súlyos esetben kerekesszék is lehet a vége.

Olyan vélemény is akad, miszerint a kancellár valamilyen fertőzést kapott el, esetleg olyan gyógyszert szedhet, amelynek ez a remegés az egyik mellékhatása.

Dr. Barbara L. Milrod New York-i pszichiáter szerint ezek a remegések nem érzelmi vagy pszichológiai alapú tünetek, de pánikroham jelei sem lehetnek, mert akkor kevésbé látványos lenne a rázkódás. A szakember szerint ugyanakkor a kancellárnak érdemes lenne kivizsgáltatnia magát.

Videó Angela Merkel legutóbbi remegéséről:

Ha további érdekes tartalmakat szeretne kapni csatornánkról, akkor kövessen minket Facebookon.

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül