Bekérette a holland nagykövetet a külügy

Menczer Tamás alaptalan vádaskodásnak nevezte a holland miniszterelnök szavait, aki szerint Magyarországon nem tartják be a jogállamiságot.Bekérette a holland nagykövetet a külügy

A Külgazdasági és Külügyminisztérium “a holland miniszterelnök elfogadhatatlan kijelentései miatt” bekérette a budapesti holland nagykövetet – közölte a tárca.

A találkozón Menczer Tamás, a KKM tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára visszautasította Mark Rutte holland miniszterelnök “alaptalan vádaskodásait”.

A holland kormányfő kampánybeszédében úgy fogalmazott: az EU “nem tökéletes, ezért megvan az oka, hogy az emberek néha elfordulnak tőle, de a tökéletlensége ellenére nem engedhetjük meg magunknak, hogy hátat fordítsunk neki”. Mark Rutte szerint azonban “néhány európai politikus éppen ezt csinálja. Ott van például Magyarország, ahol a jogállamiságot nem tartják tiszteletben, és mindezt úgy csinálják, mintha annak semmi következménye nem lenne” – mondta.

Menczer Tamás a bekéretett nagykövetnek azt hangsúlyozta: az alapvető konfliktust a magyar és a holland kormány között a bevándorlás különböző megítélése jelenti. A magyar kormány nemet mond a bevándorlásra, és “ez sokaknak nem tetszik, minden kritikának ez az alapja” – vélte.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az előző holland nagykövet a terroristákhoz hasonlította a magyar kormányt “pusztán azért, mert elutasítjuk a bevándorlást”.

Menczer szerint az alaptalan bírálatok elfogadhatatlanok, a magyar emberek kétharmados többséggel választották meg az Orbán-kormányt, és ezt mindenkinek tiszteletben kell tartania, ahogy azt is, hogy Magyarország nemet mond a bevándorlásra.

via hvg.hu

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!