Beszédes képek: nem minden miniszter öröme volt felhőtlen az évértékelőn

Eltérő habitussal reagáltak egyes miniszterek a kormányfő értékelőjén elhangzottakra. A szemfüles újságírók pedig ki is szúrták őket a vágóképeken.

Hirdetés

Beszédes képek: nem minden miniszter öröme volt felhőtlen az évértékelőn

Nagy taps és örömujjongás fogadta Orbán Viktor bejelentéseit a vasárnapi évértékelőn. Látható volt a sorok között a miniszterelnök nem hivatalos tanácsadója és a lány, valamint veje is. Ám a televíziós közvetítésben látszott néhány olyan arckifejezés is, ami némileg kilógott a sorból.

Például a házasodó nőknek adandó 10 millió forintos hitelről szóló bejelentés után a rendező bevágta Soltész Miklóst, aki 2010 és 2014 között az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális és családügyekért felelős államtitkára volt, most pedig egyházi kapcsolatokért felelős államtitkár. Majd Varga Mihály pénzügyminisztert, valamint Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest és Novák Katalin jelenlegi családügyi államtitkárt mutatta meg. A reakcióik között pedig mintha éles kontraszt látszódna.

Amikor pedig az évértékelő végén, az egészségügynek szánt százmilliárdokról beszélt a miniszterelnök, az látszik, hogy Kásler Miklós emberminiszternek mosolyogva gratulál Semjén Zsolt és Novák Katalin, hátulról pedig Németh Zsolt hajol oda. A kép bal szélén azonban érdemes megnézni Gulyás Gergely és Varga Mihály arcát.

Gulyásnak ráadásul van előélete a különös arckifejezések terén: Orbán Viktor tavalyi Európai Parlamenti felszólalása alatt sem volt egyértelmű, hogy mire gondol.

(Magyar Hang)

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!