Belföld

Borkai-botrány: milyen ügyekben nyomoznak? Nyomoznak egyátalán?

Borkai Zsolt volt győri polgármester a vele kapcsolatban folyó nyomozások közül az egyikben sértettként szerepel. A rendőrség nem közöl részleteket, így a sajtó találgatja miről lehet szó.

Az elmúlt napok ellentmondásos sajtóhíreivel szemben nem négy hanem továbbra is három nyomozás van folyamatban Borkai ügyeivel összefüggésben – írja a Népszava. Egy esetben sértett a volt polgármester, kettőben viszont az ő városvezetése alatt elkövetett esetleges visszaéléseket vizsgálják.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelenleg egyfelől zsarolás és más bűncselekmények miatt nyomoz. Bár a rendőrség nem közölt részleteket, biztosra vehető, hogy azt vizsgálják, ki vagy kik zsarolták meg a még polgármester Borkait a Horvátországban tartott orgián róla készült videóval.

Emellett a nyomozó iroda – a napilap forrásai szerint két eljárásban – ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt is nyomoz. Egy további nyomozás a 2017-es diákolimpia étkeztetési közbeszerzése miatt indult, amelynek érintettje a versenytársakhoz képest négyszer drágább ajánlattal nyert a tenderen.

via napi.hu

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül