Belföld

Botrány! Elismerte apaságát a belga király: 51 évesen lett hivatalosan is a lánya Delphine

Brüsszel – II. Albertet bíróság kötelezte az apasági teszt elvégzésére.

Delphine Boël (51) személyében új hercegnővel gyarapodott a belga királyi család, és ahogy az életkorból következtetni lehet, a nemesi származású belga hölgy botrányos körülmények között vált hivatalosan is II. Albert (85) lányává. Ahogy azt korábban megírtuk, amíg trónon volt, addig nem lehetett beperelni, de miután 2013 júliusában megromlott egészségi állapota miatt lemondott, Delphine Boël hivatalosan is benyújtotta az apasággal kapcsolatos keresetét.

– Nem pénzt vagy rangot akarok, hanem bizonyosságot – hangoztatta a nemesi származású hölgy, és 2018 októberi ítéletében a bíróság DNS-teszt elvégzésére kötelezte az egykori királyt, valamint napi 5000 euróban, azaz 1,6 millió forintban állapította meg a késedelmi kamatot. II. Albert hónapokon át fizetett, majd tavaly májusban közölte, vállaljaa tesztet . Ennek szivárgott ki most az eredménye.

– Védencem megkönnyebbült, és az eredmény érzelmileg is hatott rá, de itt még nyílt sebről van szó – magyarázta az RTBF riportjában az újdonsült hercegnő ügyvédje, Marc Uyttendaele.

via blikk.hu

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül