Breaking! Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen a Fenyő-gyilkosság ügyében – fotók

A Fővárosi Főügyészség felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a sportvezető ellen.

A vádirat szerint Gyárfás, akit az ügyészség a közleményében csak Gy. Tamásként említ, az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója volt, akárcsak Fenyő János, aki egy videókazetta-terjesztő és egy napilapot kiadó gazdasági társaságnak is a vezérigazgatója volt.

A vádlott és a Fenyő között között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, hatalmi harc, majd ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki. A vád szerintGyárfás 1997-ben elhatározta, hogy a játszma végleges lezárása érdekében megöleti a sértettet Emiatt 1997 szeptemberében megbízott egy, az éjszakai életből közismert személyt a vállalkozó megölésével, aki azt 12 millió forintért vállalta, ám miután átvett 6 millió forint előleget, nem teljesítette a megbízást. Emiatt a terhelt megbízta P. Tamást, akit 1994 óta ismert, hogy ölesse meg Fenyő Jánost.

Tw8ktkpTURBXy8yY2UwZWJjMjdkMzY1NDUyMGY5MmE5MjEwMTU0YTZkNy5qcGeRlQLNAyAAwsM Breaking! Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen a Fenyő-gyilkosság ügyében – fotók   A hangtompítós Agram 2000 géppisztoly – a gyilkos fegyver, amivel Jozef R. megölte Fenyőt / Fotó: police.hu

 A vád szerint P. Tamás a megbízást elfogadta, majd rávette – az emiatt időközben jogerősen elítélt – Jozef R.-t a sértett megölésére.

Jozef. R. 1998. február 11-én a késő délutáni órákban a II. kerületi Margit utcában a sértett piros lámpánál várakozó gépkocsijához lépett, majd egy gépfegyverrel kivégezte.

VJmktkpTURBXy8zOTRjNjZjNjUxOGE5ZWIzMjNmYTgxOWU1M2VlNTY2NS5qcGeRlQLNAyAAwsM Breaking! Vádat emeltek Gyárfás Tamás ellen a Fenyő-gyilkosság ügyében – fotók   A gyilkosság helyszíne a korabeli fotón / Fotó: police.hu

 A Fővárosi Főügyészség Gy. Tamás ellen felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

P. Tamással kapcsolatban – a megfelelő eljárási rend alapján – a Fővárosi Főügyészség korábban perújítási indítvány előterjesztésére tett javaslatot a Fellebbviteli Főügyészségnek.

Gyárfás egyébként már Budapesten van, hazatért a vizes vb helyszínéről, ezt a 24.hu-nak árulta el. Azt is mondta, hogy semmiféle értesítést nem kapott a vádemelésről.

via blikk.hu

Ha további érdekes tartalmakat szeretne kapni csatornánkról, akkor kövessen minket Facebookon.

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül