Csak egy átlagos csütörtök: 11 milliárdos informatikai megbízást kaptak Mészárosék

meszaros-es-orban Csak egy átlagos csütörtök: 11 milliárdos informatikai megbízást kaptak Mészárosék

Tovább hízik a kisgömböc, a 4iG és az általa nemrég megvett T-Systems gyárthatja le a MÁV és a Volán e-jegyrendszerét is.

Míg más még a kávéját kortyolgatja, vagy próbál nem elkésni a munkahelyéről, a nemzet gázszerelője egy újabb gigatendernek örülhet: A Mészáros-érdekeltségnek számító 4iG Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde oldalán jelentette be, hogy a T-Systems Magyarországgal konzorciumban (amit július 9-én vásároltak fel) ők nyerték meg a Közlekedéstudományi Intézet pályázatát, így ők szállíthatják be az egységes jegyértékesítési rendszerhez szükséges eszközöket, szoftvereket és szolgáltatásokat – mindezt nettó 11, 1 milliárd forintért.

A bejelentést kiszúró Index szerint a vállalkozó tulajdonképpen a MÁV és a Volán közös e-jegyrendszerét alakíthatja ki. A 4iG Nyrt. éppen két nappal ezelőtt futott be az állami vasúttársaság egy másik tenderén, aminek keretében három éven keresztül, 900 millió forintért üzemeltetik és tarják karban a mávos vagyonvédelmi rendszereket.

A Mészáros-közeli céghez már megalapítása óta ömlenek az állami megbízások és források, de júliusban ehhez képest is kitettek magukért. A T-Systems megvásárlása már magában országos jelentőségű (ha nem is váratlan) bejelentésnek számított, ámaz 4iG emellett:
alvállalkozóként beszállt a BKK informatikai fejlesztésébe, amivel csak az első 5 évben 19 milliárd forintot kereshet

1,9 milliárdos megbízást nyert el a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal távoktatási licenc-pályázatán

Rájuk bízták a már említett mávos vagyonvédelmi munkát is, nettó 900 millióért
A felsorolás pedig talán nem is teljes, hiszen még hat nap van hátra a hónap végéig. A 4iG elképesztő sikersorozatáról írt cikkeinket itt olvashatják el.

nepszava.hu

Ha további érdekes tartalmakat szeretne kapni csatornánkról, akkor kövessen minket Facebookon.

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül