Belföld Búlvár

Dévényi Tibor elárulta: lemondott vagyona feléről, ezért tette

Tibi bácsi több mint tíz évvel ezelőtt, mindenki legnagyobb megdöbbenésére elvált feleségétől, és ezzel elvesztette vagyona felét. Mint elmondta, önként mondott le róla.

Egy korszak zárult le Dévényi Tibor életében, amikor a hatvanas évei kezdetén elvált feleségétől Kathy-tól. Akkor az eljárás keretében, önként vált meg teljes vagyona felétől, amit feleségének adott át. Tibi bácsi elmondása szerint, akkor sokan nem értették meg döntését, ám számára ez természetes volt. A Best magazinnak mesélte el, mivel magyarázta egykoron a döntését.

„Nézd, ez a pénz végső soron úgyis a gyermekeinké lesz. Mindegy, hogy melyik oldalról kapják. Az a nő pedig, aki két ilyen szép és okos fiút szült nekem, az igazán megérdemli ezt” – árulta el Dévényi Tibi bácsi.

Ezzel egyébként még nem is járt annyira rosszul. A válóperes eljárásokban a családi vagyon jelentős részének sokszor jogi úton szerzi meg az egyik vagy a másik fél, ráadásul a gyermeken keresztül akár a későbbi, már a szétválasztott házasságot követő család vagyonának egy részét is követelheti a másik fél. Azok a felek, akik pedig közös vagyontárgyaikat a másik fél nevére íratják, egészen rosszul járhatnak – írja a Pénzcentrum oldala. Persze egy Egy házassági szerződés megoldhat mindent, de a házasság elején kevesen gondolnak erre.

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül