Döbbenet: a fél szemére megvakult egy férfi, mert nem jól használta a kontaktlencséjét

Egy alapvető szabállyal nem volt tisztában a férfi a kontaktlencsék használatát illetően, ezért nem tudta, hogy mekkora veszélynek tette ki magát mindennap.71ktkqTURBXy9kZDA0OTljN2Y5ZWVhNTQ5MGU0YjhhZmY5ODhmODU4MC5qcGVnkpUDAFDNC8DNBpyTBc0DIM0Bwg-300x169 Döbbenet: a fél szemére megvakult egy férfi, mert nem jól használta a kontaktlencséjét

A 29 éves Nick Humphreys jobb szemére elvesztette a látását, miután a kontaktlencséket nem távolította el zuhanyzás közben. A férfi 2018 januárjában erős fájdalmat érzett a szemében, mert egy bakteriális fertőzés támadta meg szaruhártyáját. Az orvosok megállapítása szerint Acanthamoeba-fertőzést kapott, ami a csapvízben található baktériumnak köszönhető. Ezzel az egysejtűvel egyébként minden nap találkozhatunk, mert a levegőben és a vízben is megtalálható, de aggodalomra nincs ok egészen addig, amíg a kontaktlencséket nem érintjük csapvízhez. Ebben az esetben az egysejtű élőlények a lencséről könnyen átvándorolnak a szaruhártyára és borzalmas fertőzést idéznek elő.

A fertőzés következményeként Nick márciusban vezetés közben elvesztette a látását, ami azóta sem tért vissza. A megfelelő kezelésnek köszönhetően a fertőzés elmúlt, de a látásáért még mindig küzdenek az orvosok.

A férfi szeretné, ha saját szomorú esetéből tanulva más nem esne hasonló hibába, ezért megosztotta sokkoló képeit, amit a Sight for Sight Twitter-oldala tett közzé.

via blikk.hu

(DailyMail)

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül