Belföld

Döbbenetes felvétel látott napvilágot: videón rögzítették az ukrán utasszállító kilövését

Napvilágot látott egy felvétel a rejtélyes szerdai repülőgép-szerencsétlenségről, amelyben 176 ember vesztette életét.

A napokban heves vita folyt arról, mi okozhatta az ukrán utasszállító hirtelen kigyulladását, majd földbe csapódását. Egyesek szerint műszaki hiba okozta a balesetet, az Egyesült Államok szerint azonban nem lehet véletlen, hogy a gép röviddel azt követően zuhant le, hogy Irán megtorlásként Kászim Szulejmáni meggyilkolásáért rakétákat lőtt ki iraki katonai támaszpontokra.

New York Times most nyilvánosságra hozott egy videófelvételt, amelyen szerintük az látható, ahogy nem sokkal a teheráni repülőtérről történő felszállása után találatot kap az ukrán utasszállító, 10 másodperccel később pedig lezuhan.

A felvételen látszik, hogy Parand városa felett egy rakéta csapódik egy repülőgépbe, a kisebb robbanás után azonban nem robbant fel a gép, néhány másodpercig tovább repült, majd visszafordult a repülőtér felé. A repülőgép, amely addigra már nem továbbított jeleket, a repülőtér felé haladt, majd lezuhant, a becsapódás után pedig felrobbant. A videón körülbelül 10 másodperc telik el a rakéta állítólagos becsapódása utáni villanás és a kamerát elérő robbanás hangja között. A hangkésleltetés azt jelzi, hogy a repülőgép az ütközéskor kissé több mint két mérföldre volt a kamerától. Ez a távolság megegyezik az Ukraine International Airlines repülésének útvonalával.

Szakértők már korábban is arról beszéltek, hogy több jel utal arra, hogy a gépet találat érte, a roncsok ugyanis gyanúsan nagy területen szóródtak szét. A tragédiával kapcsolatban Donald Trump amerikai elnök is azt nyilatkozta újságíróknak, erősen kétli, hogy műszaki hiba okozta balesetről van szó.

via blikk.hu

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül