Belföld

Ennyit ér 274 partifecske élete – elítélték a Tiszaburán munkagéppel pusztító férfit

Jogerősen lezárult annak a középkorú férfinak a büntetőügye, aki 2017. június 15-én reggel, amikor a munkáltatója tiszaburai telephelyén munkagéppel egy földhalomból földet bontott és szállított el, 75 darab partifecske fészket és a bennük lévő összesen legalább 274 darab partifecskét pusztított el, melyek együttes természetvédelmi értéke 13.700.000 Forint.

Az ügyben 2018. január 11-én emeltek vádat, három tárgyalás után pedig idén márciusban ítéletet hoztak. Eszerint a férfit természetkárosítás és egy 2016-ban jogerősen megállapított költségvetési csalása miatt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

A Szolnoki Törvényszék friss közleményéből kiderül, az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője azonban elsődlegesen felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezett, így az ügy folytatódott.

A november 26-án meghozott másodfokon az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyták, ugyanis vádlott felmentésére vagy büntetése enyhítésére nem láttak lehetőséget.

via borsonline.hu

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül