Belföld

Figyelmeztetést adtak ki szinte az egész országra

Az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki a tartós, sűrű köd veszélye miatt szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat. Veszélyjelzésükben azt írták:

ESTÉTŐL KIEMELTEN A KÖZÉPSŐ ORSZÁGRÉSZBEN, ÉSZAK-ALFÖLDÖN, ÉSZAK-MAGYARORSZÁGON, MAJD ÉJSZAKA AZ ORSZÁG MÁS RÉSZEIN IS TÖBB HELYEN SŰRŰ, ZÚZMARÁS KÖD KÉPZŐDHET.

A ködből, alacsony szintű rétegfelhőzetből néhol előfordulhat hószállingózás, ónos szitálás. Kiemelten az északkeleti és a középső országrészben maradhatnak szerdán tartósan rosszak a látási viszonyok.

kod_veszjelzes

Forrás: met.hu

Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére adták ki a köd miatti figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint hajnalra általában mínusz 8 és mínusz 2 Celsius-fok közé hűl le a levegő, de az eleinte derült, havas tájakon akár mínusz 10 foknál hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 5 és plusz 4 fok között várható, fagypont alatti értékek a tartósan borult területeken valószínűbbek.

via hirek.ma

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül