Frissítsen rá a Messengerre, ön is megkapta a “titkos kapcsolót”

A Facebook mától kezdve mindenki számára elérhetővé tette a funkciót, amivel sötétre válthatjuk a Messenger kinézetét.

Bő egy hónappal ezelőtt, március elején derült ki, hogy a Facebook egy titkos kapcsolót rejtett el a Messengerbe. Az üzenetküldő androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is elérhető alkalmazásában a tavaly ősszel beharangozott sötét módot tették elérhetővé úgy, hogy ha valaki egy hold emojit küldött üzenetben a beszélgetőtársának, majd rábökött a hangulatjelre, előjött az egyébként nem látható kapcsoló.

Néhány nappal később a Facebook megszüntette ezt a lehetőséget azért, mert első körben arra voltak kíváncsiak, hányan használnák a funkciót. Akkor viszont már jelezték, bejött az újdonság, így hamarosan mindenki számára elérhető lesz, és még trükközni sem kell hozzá.

A fejlesztők betartották az ígéretüket, mostantól pedig mind az androidos eszközök, mind pedig az iPhone-ok és iPadek számára elérhető Messenger appban megjelent a gomb, amit átpöccintve sötétté válik a felhasználói felület.

A funkciót a Messengert megnyitva, majd a bal felső sarokban található profilképünkre bökve hívhatjuk elő. Az átpöccintésekor egy üzenet figyelmeztet bennünket arra, hogy a funkció még “nincs kész”, így lehetnek olyan részei az appnak, ami továbbra is “világos” marad. Az viszont már biztos, hogy az üzenetek listája, az üzenetváltás és úgy általában véve a beállítások is sötét megjelenésre váltottak.

© hvg.hu
© hvg.hu
© hvg.hu
© hvg.hu

Az aktuális verzió elvileg már mindenki számára elérhető, de ha valaki nem találja a gombot, érdemes felkeresni az androidos, vagy az iOS-es alkalmazást, majd rábökni a frissítés gombra.

A sötét módon egyébként nemcsak a Facebook dolgozik/dolgozott: ezzel állt már elő a Microsoft a Windows 10 esetében, a Google a Chrome böngészővel, de ezt léptette életbe a YouTube, és ez várható majd az idén érkező Android Q-ban is.

via hvg.hu

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!