Három teherautónyi sátor és egyéb eszköz maradt a Sziget-lakók után

Három teherautónyi felszerelést gyűjtöttek össze a Sziget fesztivál helyszínéről a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei. Közleményük szerint az idei volt a második év, amikor a karitatív szervezet a fesztivál szervezőivel kötött megállapodás értelmében, a nagytakarítás előtt átválogatta a helyszínen maradt felszereléseket.29103681_2231357_6f97bbc1ebd4a2fbd3901b2f1b746a22_wm-300x158 Három teherautónyi sátor és egyéb eszköz maradt a Sziget-lakók után

A kétnapos akcióban a Máltai Szeretetszolgálat százötven embere működött közre, hogy összegyűjtsék a még használható, rászoruló emberek számára tovább adható matracokat, hálózsákokat és tábori felszereléseket.

A Szeretetszolgálat fiatal segítői a 2019-es fesztivál után

QP | Quality Placement

körülbelül 600 otthagyott sátrat,
500 kempingszéket,
400 felfújható matracot,
és még egyszer ennyi polifoam fekhelyet,
kb. 17 köbméternyi törölközőt és hálózsákot, takarót, valamint jelentős mennyiségű ruhaneműt, illetve cipőt és papucsot
szedtek össze a fesztivál résztvevői után.

A felszereléseket a szervezet budapesti raktárába szállították, ahol alaposan átválogatják, szükség esetén szárítják és megtisztítják azokat. A jó állapotú adományokat rászoruló embereknek, nehéz körülmények között élő családoknak, hajléktalan embereknek, és partnerszervezetein keresztül határon túli családoknak juttatja el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, írták.

via index.hu

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül