Hiába kérte az ombudsman, a Fideszben nem bírnak lejönni a gyerekekről

Most épp Zala megyében avattak gyerekekkel – ráadásul szakadó esőben.

Nincs két hete, hogy Székely László ombudsman nyomatékos felhívást intézett a választásra készülő pártokhoz és politikusokhoz, arra kérve őket, hogy a kampányban tartózkodjanak a gyerekek szerepeltetésétől és a velük-róluk készült képek kampánycélú felhasználásától. A Fideszben azonban vagy nem látták az alapjogi biztos intését, vagy magasról tesznek rá.

Cseresnyés Péter, a Zala megyei 3-as választókerület fideszes képviselője, az innovációs minisztérium parlamenti államtitkára azonban nemcsak erről, hanem alapvető emberi érzéketlenségről is tanúbizonyságot tette a minap, amikor a szakadó esőben – illetve annak ellenére is – óvodáskorú gyerekeket használt biodíszletként, amikor átadott egy felújított járdaszakaszt a 960 lelkes Újudvaron.

© Facebook/Cseresnyés Péter

Csak remélni tudjuk, hogy a ceremónián segédkező 4 éves forma, még kabátot sem viselő öltönyös fiúcska nem fázott meg, az államtitkárnak pedig megsúgja valaki, hogy egyáltalán nem cuki, hanem ciki, ha az átvágandó nemzeti szalag kiskutyás esernyőben folytatódik.

via hvg.hu

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!