Itt a legális adókerülés: egyre több magyar csinálja így

Tovább tarthat a lakosság hiteléhsége, egyelőre ugyanis nagy a tér még a további hitel-kihelyezésre – állítják a banki vezetők a Pénzcentrumnak adott interjújukban. A három megkérdezett bank szerint a lakáshitelek kamatváltozása kérdéses, arra ugyanis nagyobb mértékben hat a monetáris politika, a személyi hiteleknél viszont megmarad az árverseny a bankok szerint. A személyi kölcsönök lakáscélra történő felvételét mindhárom megkérdezett pénzintézet tapasztalta, mint ahogy a babaváró hitel kiszorító hatásáról is egyetértés volt köztük. Sőt, a babaváró a bankok szerint nem csak a személyi hitelekre, de a lakáshitelekre is kiszorító hatással lesz. A banki konszolidáció esetleges költségcsökkentő hatását mindhárom bank fontosnak tartja, egyikük azonban azt nyilatkozta, hogy aktívan részt is venne a folyamatban.

Rengeteg magyar banki ügyfél számláját zárolhatják, hiszen rengetegen nem végezték még el a kötelező adategyeztetést. A határidő sürget, nem érdemes tehát várni, főleg annak tudatában, mennyire egyszerű műveletről van szó. Alábbi cikkünkben sorra vesszük a tudnivalókat az adategyeztetés kapcsán, és azt is bemutatjuk, hogy mi az ügyfelek teendője.

Itt a legális adókerülés: egyre több magyar csinálja így

Egyre több egyéni vállalkozó van Magyarországon, ám még bőven az EU átlaga alatt vagyunk, mégis olyan országokat előzünk meg, mint Németország és Svédország. Itthon különösen megéri a kisadózó vállalkozások tételes adóját fizetni, hiszen évente mindösszesen 600 ezer forintot kell befizetni az államkasszába, és maximum 12 millió forintnyi bevételről állíthatsz ki számlát.

Sokszor írtunk már arról, hogy az állami 10 millió forintos babaváró támogatás akkor is az egyik legjobb személyi kölcsön lesz, ha nem teljesítjük a feltételeket. Most megnézzük, melyek azok az esetek, amikor jobban járhatunk egy piaci hitellel.

Nem vénnek való vidék: itt rabolják ki a legtöbb idős magyart

Rengeteg 60 év feletti magyar vált a bűnözők áldozatává, és a számuk egyre csak emelkedik. A Pénzcentrum megnézte, melyik megyében vannak a legnagyobb veszélyben az idősebbek, és hol történt arányaiban a legkevesebb csalás, lopás az ő sérelmükre. Ehhez a PRE-STAT adatbázist hívtuk segítségül. Nem is gondoltuk volna, hogy melyik megye került a lista élére

Egyre több egyéni vállalkozó van Magyarországon, ám még bőven az EU átlaga alatt vagyunk, mégis…

Ezt a legtöbb magyar dolgozó nem tudja, pedig mindenkinek jár

Hogy 2019-ben pontosan kinek mennyi szabadság jár, ma már egy kattintással ellenőrizheted, ám érdemes tisztában lenni azzal is, milyen extra napokat igényelhetsz munkavállalóként.

Allergiások, figyelem! Így vásárolhattok fél áron a patikákban

Évről évre nő az allergiás betegek száma, körülbelül minden negyedik magyar érintett. Allergia elleni készítményből, antihisztaminból április és szeptember között másfélszer annyit váltunk ki, tavaly áprilisban 560 ezer dobozzal vásároltak a betegek, antiallergén szemcseppből pedig tízszer annyi fogy, mint a téli időszakban. Havi szinten akár 8-10 ezer forintot is ott hagyhatunk a patikában allergiagyógyszerekre. A Pénzcentrum most utána járt, hogy milyen készítményeket érdemes vásárolnunk, hogy ne jelentsen a szénanátha akkora kiadást.

Így tesz tönkre a munkád: ha magadra ismersz, kérj segítséget

Sokkal többen tapasztaljuk időről időre az úgynevezett munkaholizmus tüneteit, mint amennyien komolyan vesszük őket: az állandó sietséget, szorongást az el nem végzett feladatok miatt, frusztráltságot a teljesítményünk miatt, ami valamiért sehogy sem lehet elég jó. A túlzásba vitt munkát nem csak a szociális életünk, a családunk, hanem az egészségünk is megsínyli. Előfordul, hogy ha szabaddá is tesszük magunkat időről időre, még akkor is a munkán jár az eszünk, vagy egyszerűen képtelen vagyunk kikapcsolódni a munka okozta stressz miatt. Csiby Ágnes pszichológus elmondta a Pénzcentrum kérésére, hogy hogyan ismerhetjük fel a munkaholizmust magunkon vagy másokon, kiket érint a leginkább, és mit tehetünk ellene.

via penzcentrum.hu

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!