Belföld

Itt az előrejelzés: már megvan, milyen lesz a nyár vége

Végre nem kell tartanunk a hétvégi esőzéstől, igazi nyárias lehet számítani!

Az augusztusi hónap eleje ismét napsütéses, szép időt tartogat a számunkra, hogy kellően kiélvezhessük a nyár végét is. A jövőhéti fokozatos felmelegedést egyetlen borult nap fogja beárnyékolni az előrejelzések szerint, de aztán egy hőhullám ismét felforrósítja majd az időjárást.

Vasárnap a köpönyeg.hu információ szerint sok napsütésre számíthatunk, csak kis eséllyel alakulhat ki futó zápor. Az északnyugati szél sokfelé lesz élénk. Reggel 13, délután 26 fok körül alakul a hőmérséklet.

Hétfőtől szerdáig a napos időt gomolyfelhők árnyékolhatják be, de ez cseppet sem fogja megakadályozni a hőmérséklet fokozatos melegedését, vagyis napról napra feljebb fog kúszni a hőmérő higanyszála. Hétfőn 29, kedden 30, szerdán már 33-34 fok körüli hőség valószínű. Csak elszórtan lehet zápor, zivatar. 

Csütörtökön borúsabb lesz az időjárás, erősen megnövekszik majd a gomolyfelhőzet, de inkább csak északon, északkeleten fordul elő zápor, zivatar. A szél északnyugatira fordul és megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Pénteken ismét igazi kánikula várható, hiszen egy újabb hőhullám fog megérkezni hazánkba. Így a jövő hétvégén – elsősorban délkeleten – akár 35-36 fokos forróság is lehet.

via blikk.hu

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül