Kiderült, miért mosolygott az égő Notre-Dame-nál két arab férfi

Az AFP hírügynökség megtalálta őket, elmondták, miért nevettek a felvételen, ami később úgy terjedt el az interneten, miszerint ‘muszlimok nevetnek, miközben lángok pusztítják a katedrálist’.

A Notre-Dame tragikus leégésekor az interneten virálisan elkezdett terjedni egy olyan kép, amin két arabnak tűnő, mosolygó férfi látható, háttérben a lángoló katedrálissal. Nemcsak a fotó söpört végig a virtuális térben, de több cikk is született a nyomán, amik szerint ez egy remek példa arra, hogy a muszlim bevándorlók tényleg Európa leigázására törnek, és örülnek az ilyesfajta megrázó eseményeknek.

Az AFP most felkereste a két férfit, akik a képen mosolyogtak egy rendőrségi szalag alatt átbújva.

A nevüket nem közölték, csak egy betűt a monogramjukból, valamint hogy építészmérnök-hallgatók, és saját bevallásuk szerint borzasztóan érintette őket, ami történt – olyannyira, hogy azóta félelemben élnek.

Elmondták a saját szemszögükből, hogy nézett ki ez az egész.

Április 15-én mindketten egy párizsi kávézóban voltak, amikor értesültek arról, hogy kigyulladt a Notre-Dame. Rengeteg, a közelben tartózkodó emberhez hasonlóan odasiettek a helyszínhez közel, és egészen addig ott voltak, amíg a rendőrök a biztonsági zóna elhagyására nem kérték őket. A kép ekkor készült róluk, és az ő elmondásuk szerint azért mosolyogtak, mert egyikük beleakadt a biztonsági szalagba és ezért elnevették magukat.

Hallgatótársaik szóltak nekik még aznap este, hogy rengeteg helyen köszön vissza a fotójuk, mégpedig olyan felütéssel, hogy “muszlimok nevetnek, miközben lángok pusztítják a Notre-Dame katedrálist”.

Az AFP-nek elmondták, építészhallgatóként ők is voltak a katedrálisban, tanultak róla, le is modellezték, eszük ágában sem volt azon nevetni, hogy lángolni látják. Egyikük azt a szörnyülködő Snapchat-üzenetet is megmutatta, amit egy rokonának küldött a harangtorony leomlásakor.

Az ügyvédjük közölte, már 15 hivatalos követelést küldtek szét különböző weboldalaknak, hogy szüntessék meg a két férfivel kapcsolatos jogsértést.

J. és S. azóta nem is mer együtt az utcára menni, még azt a ruhájukat sem vették fel, amit akkor viseltek, amikor lefotózták őket, félnek a támadástól.

via szeretlekmagyarorszag.hu

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!