Kilakoltattak egy idős, beteg férfit az önkormányzati lakásból, mert amíg kórházban volt, nem tudta fizetni a lakbért

40 ezer forintos tartozás, valamint a lakás rendetlensége miatt lakoltattak ki egy 79 éves beteg férfit egy XXII. kerületi önkormányzati lakásból – értesült az ATV. A bácsi a csatornának azt mondta, kórházi kezelése miatt kéthavi lakbérrel maradt el, ezért kellett mennie.kilakoltatas-budapest-tartozas-300x165 Kilakoltattak egy idős, beteg férfit az önkormányzati lakásból, mert amíg kórházban volt, nem tudta fizetni a lakbért

„EGYSZER CSAK MEGJELENTEK, MINDEN ELŐZETES BEJELENTÉS NÉLKÜL, HOGY ITT VAGYUNK, ÉS LESZ SZÍVES TÁVOZNI”

– mondta Károly, aki állítja, bármikor ki tudná fizetni a hátralékot, de a családsegítő munkatársai kedden kulcsra zárták a lakása ajtaját, ő pedig a Baptista Szeretetszolgálat soroksári hajléktalanszállóján találta magát, ahol jelezték neki, nem biztos, hogy kora miatt szerencsés megoldás az elhelyezése.

A segítségre szoruló férfi szerda reggel elindult a szállóról, de nem emlékszik, miért, elesett, beverte a fejét, és ismét kórházba került. Csütörtökön kiengedték, ahonnan lakásához ment vissza.

„ÜLÖK ITT A SAROKBAN, ÉS NÉZEM AZ ELVESZETT LAKÁSOMAT”

– mondta az idős férfi.

Az illetékes önkormányzat azt mondta, álhír, hogy kilakoltatták a férfit, szerintük az idős bácsi nem tartotta be az együttélés szabályait, rokonai pedig nem fogadták be, ezért került hajléktalanszállóra.

A Város Mindenkié csoport aktivistája, Misetics Bálint szerint viszont

„nagy erőkkel azon dolgoztak, hogy hajléktalanná tegyenek egy idős, beteg lakost”.

A szervezet azt kéri az önkormányzattól, hogy a férfi azonnal térhessen vissza otthonába.

via hirek.ma

Ha további érdekes tartalmakat szeretne kapni csatornánkról, akkor kövessen minket Facebookon.

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül