Belföld Búlvár

Ködös, taknyos idő lesz a héten – Találkozhatunk esővel, ónos szitálással, havazással is

Kedden is borult, párás időnk lesz, csak a Dunántúlon, illetve a Dél-Alföldön valószínű némi napsütés. A borult, ködös tájakon hószállingózás, ónos szitálás bárhol előfordulhat – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Jelenleg is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben országszerte a tartós sűrű köd miatt, és ez előreláthatólag csak csütörtökre enyhül majd. A szürke, taknyos idő sajnos egész hétre megmarad az ország legtöbb táján, és hideg is lesz. A legdermesztőbb órákban akár mínusz 6 fokig is lehűlhet a levegő. A hőmérő higanyszála napközben se mutat majd 4 Cel­sius-foknál többet.

VASÁRNAP ORSZÁGSZERTE ELŐFORDULHAT CSAPADÉK. HAVAZÁS, HAVAS ESŐ, A MELEGEBB TÁJAKON ESŐ VÁRHATÓ– mondta a Borsnak Pártai Lucia, az eumet.hu vezetője.

– Bár éjjelente tartósan fagypont alatt van a hőmérséklet mindenhol, a tavak jege még veszélyes. Nem alakult ki rajtuk elég vastag, egybefüggő jégréteg ahhoz, hogy azon biztonsággal lehessen korcsolyázni – figyelmeztet az időjós.

Budapesten tovább emelkedett a légszennyezők, különösen a szálló por (PM10) koncentrációja, amelynek napi átlaga jellemzően az egészségügyi határérték felett volt.

Az OMSZ előrejelzése szerint a következő három napban további romlás vagy a már magas értékek stagnálása várható. A szállópor-koncentráció napi átlaga is várhatóan meghaladja a tájékoztatási küszöbértéket. Érdemi változást csak a vasárnap érkező hidegfront okoz majd. Így érvényben marad a szmogriadó a fővárosban.

via borsonline.hu

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül