Korai volt az öröm : Mégsem indul újra Bige László szolnoki gyára

"Akár hónapokat is igénybe vehet, amíg megszületik Bige László szolnoki kénsavgyárának hatósági bezáratása ügyében az első, köztes, az újraindulás feltételéül támasztott, jogerős döntést" - írja az Index a Népszava cikkére hivatkozva.maxresdefault-1-300x169 Korai volt az öröm : Mégsem indul újra Bige László szolnoki gyára

Ahogy azt hétfőn mi is megírtuk, a Bige Holding Kft. számára kedvező bírósági döntés született a szolnoki gyárról a megyei katasztrófavédelem határozatával szemben, és "bár a kft. titkársága egyelőre nem erősítette meg, az MTI úgy tudja, a héten újraindul a cég szolnoki gyára."

Úgy tűnik, ez mégsem ilyen egyszerű, mert - ahogy a Népszava beszámol róla - a szolnoki kénsavgyár égetőkemencéjének hibája miatt a hatóság jogszerűen állíttatta le azonnal az üzem működését, döntött a Debreceni Törvényszék. A hibát azóta kijavították, de az csak működés közben adható át, ezt viszont a hatóság másik – nem jogerősen felfüggesztett – határozatával is megtiltotta. Így Bigének egyelőre várnia kell az újraindítással, például arra, hogy a katasztrófavédelem fellebbez-e.

Az ügyben ráadásul az első tárgyalásra várhatóan csak 2019 szeptemberének második felében kerül majd sor, az ítélkezési szünet miatt.

via magyarnarancs.hu

Ha további érdekes tartalmakat szeretne kapni csatornánkról, akkor kövessen minket Facebookon.

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül