Kormányzati útmutató készül a korrupció ellen

A cél, hogy iránymutatást nyújtsanak a kis- és középvállalkozásoknak abban, hogy hogyan előzzék és akadályozzák meg a korrupciót vagy a nemzetközi vesztegetést.

A kis- és középvállalkozásokat célozza a kormány korrupcióellenes útmutatója, amely a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara honlapján megjelent tájékoztatás szerint készülőben van, írja az mfor.hu.

A dokumentum a közeljövőben a Pénzügyminisztérium hivatalos honlapján, valamint a kormányzati korrupcióellenes kampány saját oldalán is elérhető lesz.

A portál megjegyzi, az útmutató célja, hogy támogatást és iránymutatást nyújtson a kis- és középvállalkozásoknak abban, hogy hogyan előzzék és akadályozzák meg a korrupciót, a nemzetközi vesztegetést és a nemzetközi befolyásolást az üzleti kapcsolataikban. A kamara által közöltek szerint még egy jogilag nem kötelező érvényű útmutató is hatékony segítséget nyújthat a korrupcióval, a nemzetközi vesztegetéssel vagy befolyásolással kapcsolatos általános gondolkodás pozitív irányú megváltoztatására, a tudatosság növelésére.

atv.hu

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!