Belföld

Kövér László elmondta, mit csináljanak a magyar fiatalok internetezés helyett

Nem csak Kósa mondott érdekeseket a Fidelitas kongresszusán.

Kövér László elmondta, mit csináljanak a magyar fiatalok internetezés helyett
Fotó: MTI/Kovács Attila

Míg Kósa Lajos a választási eredményeket elemezte, kiemelve a “zsidók és a nyilasok” összeborulását, az Országgyűlés elnöke a fiatalokhoz intézett pár szót.

A fiatal nemzedéknek a következő időszakban nemcsak a magyar nemzetépítő politika stafétabotját kell majd átvennie, hanem szembesülnie kell a nemzettagadás egyre erőszakosabb politikai és szellemi képviselőivel is

– mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton a Fidelitas 16. tisztújító kongresszusán, Budapesten.

Kövér László – aki a Fidesz választmányának elnöke – hangsúlyozta:

a nemzettagadás képviselői a politikájukat az egyénre és a tömegre építik, a baloldaliak mindig tömegeket gyártanak, a liberálisok pedig a tömegből való egyéni kiemelkedés illúziójával kufárkodnak.

Úgy vélte: ez a “politikai tandem” sokszor bizonyult hatékonynak a hatalom megszerzésében és megtartásában, módszerük az alávetettség, a politikai uralhatóság állapotát sokszor volt képes tartóssá tenni. Hozzátette: mivel a hatalommal szemben az alávetettség megszüntetésére soha nem az arctalan tömeg vagy az egyén, hanem mindig csak az öntudatos közösség képes, a nemzettagadók számára ezért fontos a nemzet közösségének tagadása, ezért tekintenek politikai veszélyforrásként minden egyéb természetes közösségre, mint amilyenek a család vagy az egyházak.

“A XXI. század előttünk álló évtizedeiben nektek, és a többi európai országban szárnyaikat bontogató nemzetépítő kortársaitoknak a politika és a szellem porondján ezekkel az erőkkel kell felvennetek a versenyt, ezekkel az erőkkel kell megküzdenetek – politikai és intellektuális értelemben egyaránt –, és ezen erőkkel szemben kell győznötök”

– üzente a kongresszus résztvevőinek.

Hozzátette: akkor lesznek képesek megnyerni ezt a küzdelmet, ha hisznek az egyéni élet felett álló teremtő erőben, ha bíznak önmagukban, a családi, a hitbéli közösségekben és a nemzettársakban, ha felelősséget tudnak vállalni értük és tudják mozgósítani, összpontosítani az erejüket, és ha a virtuális világ minden kihívása dacára, nem adják fel a józan valóságérzékelést.

Kövér László a kongresszus résztvevőinek végül azt a tanácsot adta: vállalják a gyermekáldást, neveljenek “sok jó magyar embert” a jövőnek és – mint hozzátette – “magatoknak, öregségetekre”. Azt is tanácsolta, hogy

a képernyő előtt töltött idő felét fordítsák arra, hogy bejárják Magyarországot és a Kárpát-medencét és közben olvassanak sokat.

(MTI) via propeller.hu

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül