Kukacok voltak a kerepesi iskolások ebédjében

A polgármester szerint a csontkukacok nem az iskolában kerültek a gyerekek ebédjébe.

Facebook-oldalán számolt be a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola arról, hogy kedden “problémák merültek fel” az iskolai ebéddel kapcsolatban, ami miatt az iskola vezetősége megtette a szükséges lépéseket.

A posztban ugyan nem említik, de egyes szülők által írt kommentek szerint a probléma csontkukacokat takar, azok voltak a gyerekek levesében.

A település polgármestere, Franka Tibor elismerte, hogy a “levesben valóban 3-4 esetben találtak kukacot a csatolt jegyzőkönyv alapján. Erről a Hungast Vitál képviselője később a helyszínen is meggyőződött. A mintát a Népegészségügyi Hivatal vizsgálja, következménye tehát lesz” – írta.

Franka szerint a kukacok nem az iskola konyhájában kerültek a levesbe, mert az ételt a cég zárt edényekben szállítja, az iskola konyháján csak tányérokba szedik. Azt is írta, hogy a kerepesi iskola tálalókonyháját most festették, és a tisztasággal sincs probléma szerinte, de hozzátette, a szülők felháborodása ettől még jogos.

Franka szerint az önkormányzat és a Hungast Vitál között fennálló szerződés júniusban jár le, ha pedig minden törvényi feltétel teljesül, “akkor júniusban a tevékenységet már a pályázat új nyertese
végzi.” A polgármester addig is türelmet kért.

hvg.hu

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!