Belföld

Leesett az első hó, azonnal megállt az élet Budapesten: kaotikus a közlekedés, mutatjuk a legfrissebb híreket

Egész Budapesten kaotikus a közlekedés a leesett hó miatt. Mutatjuk a legfrissebb közlekedési híreket!

A BKK közlése szerint a reggeli órákban az első problémák a 3-as és a 62-es villamos vonalán jelentkeztek, ahol váltóhiba miatt nem közlekedtek a fent említett járatok, plusz a 62A és a 28A jelzésű villamosok sem. A problémát azóta elhárították.

Ezt követően bejelentették, hogy…

  • az útpálya jegesedése miatt terelve közlekedik 219-es autóbusz, amely nem érinti a Saroglya utca és az Ürömhegyi út/Jutas utca közötti megállóit.
  • rövidített útvonalon jár a 39-es busz a Déli pályaudvar M és a Batthyány tér M+H között a havazás miatt – itt azóta helyreállt a forgalom.
  • a 12-es villamos vonala elesett, csak pótlóbuszok járnak Rákospalota–Újpest vasútállomás és Rákospalota, Kossuth utca között, mert keresztbe fordult egy autó a villamospályán.
  • egy vágányon közlekedik a H5-ös HÉV a Szentlélek tér és Aquincum között, mert egy utas rosszul lett.

Az utakon sem jobb a helyzet, egy személygépkocsi és egy tehergépjármű ütközött össze az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Gyál térségében, a 22. kilométerszelvénynél, a balesetben egy ember sérült meg, körülbelül 3 km-es a torlódás, míg az M6-os autópályán Paks térségében, a 99-es kilométerszelvénynél egy személygépkocsi a belső szalagkorlátnak ütközött.

Az M0-s autóút déli terelt szakaszán, az M1-es autópálya irányába az erős forgalom miatt Dunaharaszti és Halásztelek között csak araszolnak a járművek, a másik irányba, az M5-ös autópálya felé, a 10-es km-nél egy kisteherautó egy kamionnal karambolozott. A helyszínelést itt már befejezték, de így is kilométeres a torlódás.

Az M3-as autópályán, az M0-ás autóút csomópontjában Budapest felől egy autó szalagkorlátnak ütközött. Az arra közlekedők forgalomkorlátozásra készüljenek, lassú az előrejutás.

De ezeken felül az Útinform közlése szerint szinte az összes főváros környéki gyorsforgalmi, fő- és mellékúton araszolnak a járművek, többek között:

– az M2-es autóúton a főváros irányába, Dunakeszi térségében

– az M3-as autópályán a Bagtól a főváros bevezető szakaszáig,

– az M5-ös autópályán az M0-s autóúti csomóponttól befelé,

– a 4-es főúton Monornál,

– a 10-es főúton az ürömi körforgalomnál,

– a 11-es főúton Tahitótfalu és Szentendre között

– és a 31-es főúton Mendénél.

Vezessenek és közlekedjenek óvatosan!

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül