Belföld

Lepottyant a díszsorfalban álló katona sapkája: nem hiszi el, hogy reagált Putyin

Palesztina — Vélhetően nem esett le az aranygyűrű Vlagyimir Putyin (67) ujjáról, legalább is mosolyogva emelte fel a palesztin díszőrség egyik katonájának földre esett kalapját mostani látogatásakor.

Az orosz elnök éppen megérkezett a Ciszjordániában található Betlehem városába, ahol találkozott Mahmúd Abbász palesztin elnökkel. Vélhetően a fegyveres tisztelgéskor eshetett le az egyik katona sisakja, egyenesen Putyin elé. A katonai protokoll azonban tiltja a mozgást a tiszteletadás pillanataiban, így nem maradt ideje felvenni.

A mozdulatlanul álló sorfal előtt lépkedő államfő azonban nem zavartatta magát, lehajolt, s a szoborként vigyázzban álló katona fejére helyezte a tányérsapkát, még meg is igazította.

Putyin elnök lehajolt a sorfal előtt a sapkáértPutyin elnök lehajolt a sorfal előtt a sapkáért

Végül Putyin még hüvelykujját megemelve köszönt is a katonának. A közösségi médiába felkerült a videófelvétel , a kommentelők többsége elismeréssel nyugtázta.

Az orosz vezető hüvelykujját felemelve még üdvözöltét is küldte a tisztnekAz orosz vezető hüvelykujját felemelve még üdvözöltét is küldte a tisztnek

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül