Még sosem volt ilyen drága a bevásárlás, a krumpli kétszeresére drágult

Több mint 4 százalékos emelkedést érzékelt egy év alatt a Privátbankár.hu, amely minden hónapban elvégez egy tesztbevásárlást. Főleg a zöldségek drágultak.

Privátbankár.hu minden hónapban megvizsgálja, hogyan alakulnak három hazai hipermarketláncban az élelmiszerek árai. Május 7-én megnézték az Auchan, az Interspar és a Tesco egy-egy áruházát; míg áprilisban árcsökkentést, addig májusban áremelkedést mértek.

A tavalyihoz képest az Auchan több mint 6 százalékkal emelte az árait, az Intersparnál összességében 50 forinttal csökkentek az árak, a Tescónál 2,1 százalékkal drágult a nagybevásárlás. Ezzel tavaly májushoz képest 4,2 százalékkal (813 forinttal) nőtt a nagybevásárlás átlagos ára, egy hónap alatt pedig 2,5 százalékos (488 forintos) az áremelkedés.

A három áruház közül most csak egyben tudhattuk le 20 ezer forint alatt a havi nagybevásárlást, az átlagár így történelmi csúcsra, 20 310 forintra emelkedett – írja a lap, amelynek összesítése szerint a zöldségek drágultak nagyon, a krumpli majdnem kétszer annyiba kerül, mint tavaly – 91 százalékos emelkedésről van szó.

via hvg.hu

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!