Belföld

Meghalt a beteg, miután a mentők nem mentek be rendőri kíséret nélkül a Borsod megyei faluba – Háborog a polgármester

Mentőt hívtak péntek este egy emberhez a Borsod megyei Csenyétén, mert leállt a légzése,és nem tudták kitapintani a szívverését. A polgármester szerint a mentők elindultak, de nem mentek be a községbe, amíg a rendőrök meg nem érkeztek.

Kiss István polgármester Facebook-oldalán mesélte el a történteket. Állítása szerint pénteken este hívták fel azzal a hírrel, hogy rosszul lett egy férfi. Ő azonnal autóba ült és a helyszínre sietett, közben a kihívott mentők azt mondták neki, hogy addig nem mehetnek Csenyétére, amíg nincs rendőri kíséretük.

Egy szemtanú szerint a rendőrök körülbelül fél óra alatt értek ki, eközben viszont a férfi elhunyt. A polgármester ezután a saját autójába tette a testet, és elvitte a mentőkhöz, ahol a mentőtiszt megállapította, a férfi halálának beálltát. Kiss István elmondása szerint a mentősök azt mondák neki, hogy amúgy sem tudták volna megmenteni a férfi életét. A polgármester azt ígérte, hogy az ügyben feljelentést tesz.

Az Index az esettel kapcsolatban egyelőre hiába kereste Győrfi Pált, nem kaptak választ. A 444-nek azt írta a mentőszolgálat, hogy keresik a riasztott mentősöket. A rendőrök azt írták, „az Országos Mentőszolgálat jelzése alapján jelentek meg a településen, ahol a helyszíni szemle megtartása mellett biztosították a mentősök munkavégzését is. Az Encsi Rendőrkapitányság az Általános Közigazgatási Rendtartás keretében vizsgálja a rendkívüli haláleset körülményeit, bűncselekmény elkövetésére vonatkozó adat információ nem merült fel”.

via blikk.hu

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül