Belföld Búlvár

Megvan az ítélet: ennyit kapott az a férfi, aki nem engedte az orvosnak, hogy ellássa rosszul lévő párját

Három és fél év börtönre ítélték azt a drégelypalánki férfit, akihez rendőrt kellett hívni, miután nem engedte meg a kiérkező orvosnak, hogy ellása rosszul lévő párját.

A férfi az ingatlan teraszáról üvöltötte a kiérkező orvosi egység tagjainak, hogy „ide orvos nem fog bejönni, megölöm az orvost, szétverem a fejét” , hogy megakadályozza rosszul lévő párja ellátását, majd fogott egy fél méter hosszú, 4-5 cm átmérőjű, egy baseballütőhöz hasonló szerszámnyelet, amivel – tovább szitkozódva – az ügyeleti kocsihoz ment.

(A legfrissebb hírek itt)

Ezt követően az autó vezető oldali ajtajához lépett a szerszámnyéllel, a vezető arcához hajolt és tovább magyarázta, hogy az ügyeletesek nem mehetnek be a lakásba „mert szét fogja verni az orvos fejét”. A férfi, miután hosszasan próbálták lenyugtatni, végül visszatért a lakásba. Mivel agresszív magatartása miatt a kiérkező orvosi egység nem tudta megvizsgálni a beteget,rendőri segítséget kellett kérniük, hogy bejuthassanak a beteghez és elláthassák.

A támadó a 2018 novemberében elkövetett cselekmény elkövetésekor személyiségzavarban szenvedett, tehát közepes mértékben korlátozott volt a cselekménye társadalomra veszélyes következményeinek a felismerésében vagy a felismerésnek megfelelő magatartás tanúsításában.

A Balassagyarmati Járásbíróság felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt 3 év 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte, egyúttal 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, amely döntés ellen a férfi fellebbezést nyújtott be – írja a 24.hu.

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül