Mezőkövesd orvosi ügyeletén arra kérik a sebkötözésre érkező betegeket, hogy vigyenek magukkal kötszert

„Minden sebkötözésre érkező beteg hozzon magával kötszert! Az ügyelet erre a célra nem tud biztosítani kötöző anyagot!”

– írták ki Mezőkövesden a központi orvosi ügyeleten, amelyet Birinyi Mátyás osztott meg Facebook-oldalán.

„A XXI. században. Mezőkövesd, központi orvosi ügyelet (Lásd a mellékelt fotót.) Miből, mennyit? Honnan tudjam, hogy ez a rend, és ki volt az a barom, aki ezt kitalálta, mert aláírás, hivatkozás nincs?”

– jegyezte meg Birinyi Mátyás. Hozzátette hogy augusztus 25-én délután kézsérülése ellátása nélkül beküldték Egerbe az ambulanciára, ahol 3,5 óra múlva ellátták, fertőtlenítették, átkötötték a sebét.

„A tetanusz injekció kiváltására Egerben 3/4 órát kellett volna várni, mert nem volt abban az időpontban gyógyszertári ügyelet az egész városban. Magyarország jobban teljesít. Miben? Az EÜ ezek szerint nem tartozik Magyarországhoz. Ki a felelős ezekért, Valószínű, hogy én. (Mert „Szarnak, kárnak nem akad gazdája”.)”

– jegyezte meg.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy amíg az orvosi ügyeleten nincs pénz kötszerre, addig a városban csak úgy szárnyal a futballélet és a stadionépítés. Például 2018-ban a magyarországi futballklubokat támogató cégek Tállai András egykori NAV-elnök, jelenlegi államtitkár csapatát, a Mezőkövesd-Zsóryt támogatták a legnagyobb összeggel, 149,3 millió forinttal. A városban az égető szükség miatt tao-forintokból újabb fedett futballpálya is épül.

Az a tegnapi hír már csak adalék, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint a magyar kormány most először fordítja a bruttó nemzeti össztermék (GDP) kevesebb, mint 7 százalékát az egészségügyre. A költségvetésben az egészségügyre elkülönített keret 4,8 százaléka a GDP-nek, valamint a magyar adófizetők saját zsebből további 2,1 százalékot fizetnek. Utoljára ilyen alacsony érték 2010-ben volt.

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül