Belföld

Nagy fordulat a szekszárdi gyilkosság ügyében: nem egyedül végezhettek a 6 éves Leonettával

Szekszárd — Megdöbbentő fordulat: nem egyedül követhette el a gyilkosságot K. Dániel (19), akit a szekszárdi kislány, Leonetta (†6) megölésével gyanúsítanak.

A fiatal, korábbi vallomásával ellentétben, tagadja, hogy ő ölte volna meg a kislányt. A fiú szerint nem volt egyedül a végzetes órában. Szavait igazolni látszik, hogy a kődarabon, amivel a kislányt ütlegelték, nem csak az ő DNS-e található.

– A minta arra, hogy az összes, a rendszerben rögzített DNS-sel összevessék, alkalmatlan, ám egy emberével össze tudnák hasonlítani – fogalmazott dr. Székely Gábor, a Reménytelen Ügyek Harca Jogvédő Egyesület vezető ügyvédje, aki dr. Vidák Aladár elnökkel, az elhunyt kislány családjának jogi képviselőjével közösen tájékoztatta a fejleményekről lapunkat.

A szakemberek szerint a gyilkossággal gyanúsított tinédzser meg is nevezett egy személyt, akihez szerinte a plusz-DNS tartozik. Úgy tudjuk, ezt az embert a rendőrök korábban tanúként hallgatták meg. Akkor ő maga ajánlotta fel a hatóságoknak, hogy vegyenek tőle DNS-mintát. Erre azonban nem került sor.

– A vádirat elkészült, úgy, hogy ezt a plusz-DNS-t nem vizsgálták. Éppen ezért mindenképpen indítványozom a további nyomozást erre vonatkozóan – tette hozzá Székely.

Úgy tudjuk, a feltételezett társtettes szintén a környéken, néhány házzal odébb élt. Ám a nyomozás vége felé felszívódott. Az ügyvéd szerint bár kamera rögzítette, ahogy K. Dániel a kislánnyal sétált, a patak partjára több másik út is vezet, így nem lehet kizárni, hogy valóban van még egy ember, aki felelőse lehet a történteknek.

– K. Dániel a gyilkosság után öngyilkosságot kísérelt meg, ám ezt – a szakértő szerint – védekezésből tette, valójában nem akart meghalni – árulta el dr. Vidák Aladár, aki kapcsolatban van Leonetta családjával. – Lelkileg nagyon rossz állapotban vannak – tette hozzá az elnök.

Mint arról beszámoltunk, a kislányt március 8-án délután kezdték el keresni a szülei, miután házuk udvaráról – ahol utoljára életben látták őt – eltűnt. Az órákig tartó kutatás után Leonetta élettelen testét az otthonuktól néhány száz méterre lévő patakban találták meg. A kislány testét lemeztelenítették, a fejét pedig szétverték. A rendőrök még aznap elfogták a gyerek unokatestvérét, K. Dánielt(19), akit a kihallgatása után letartóztattak.

Kérdésünkre az illetékes járásbíróság azt közölte, hogy a főügyészségtől megkapták a vádiratot, az ügy jelen állásában egyebet nem mondhatnak.

K. Dániel tagadja, hogy gyilkolt / Fotó: Facebook

Nem a verésbe halt bele 

Leonetta halálát az ügyben kirendelt orvos szakértő véleménye szerint vízbe fulladás okozta, noha a testén számos súlyos sérülés volt.

via blikk.hu

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül