Nem árulja el a belügy, igaz-e, hogy Nikola Gruevszki magyar állampolgár akar lenni

Nem adhatnak tájékoztatást, mert nem tartozik ránk.

Közel fél éve kapta meg a hazájában korrupció miatt jogerősen két év börtönre ítélt Nikola Gruevszki a magyar menekültstátuszt.

Ujhelyi István megpróbált utána járni annak a politikai pletykának, igaz-e, hogy Gruevszki kérvényezte a magyar állampolgárságot – és az Orbán-kormány ezt kész is megadni a volt macedón miniszterelnöknek – írja a Népszava.

Az MSZP EP-képviselője írásbeli kérdésére Pintér Sándor belügyminiszter helyett Kontrát Károly államtitkár válaszolt hosszú gondolkodás után. Ám, mindössze annyit sikerült közölnie, hogy a menedékjogról szóló törvény pontosan meghatározza, hogy a menekültügyi hatóság miről és kiknek adhat tájékoztatást, jelen esetben pedig sem a nyilvánosságnak, sem a szocialista politikusnak nem adhatnak információt.

“Vagyis nem mondtak semmit, azt sem cáfolták, hogy Nikola Gruevszki kérvényezte volna már a magyar állampolgárságot. Ideje lenne, hogy a kormány tisztességes módon tájékoztassa a magyarokat az ügyben. Azért, mert – ahogy a hatalom szokta plakátokra írni közpénzmilliárdokból – jogunk van tudni” – kommentálta a Belügyminisztérium hallgatását Ujhelyi István.

Az érdemi válaszadás megtagadásának oka a szocialista politikus szerint az, hogy miközben a Fidesz semmi mást nem tud mondani a „migránsozáson” kívül a Magyarországot és Európát érő kihívásokra, addig kormányzati pozíciójával visszaélve menedéket ad korrupt politikusoknak vagy szabadon enged jogerősen elítélt gyilkosokat.

via magyarnarancs.hu

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!