Nem létező kormányhatározatot küldtek Szél Bernadettnek a fóti gyermekotthonról

Az intézmény fenntartója azt írta, a 2063/2016-os kormányhatározatban van leírva, hogy mi lesz a fóti otthon sorsa. Csakhogy ilyen határozat nincsen. Az intézmény fenntartója azt is írta: van terv, csak ők még nem látták.

Megírtuk, bezárják a fóti gyermekotthont, azt azonban nem árulja el a kormány, hogy hova kerülnek a gyerekek – a tervet 10 évre titkosították.

Szél Bernadett független képviselő azonban bemutatta: nincsenek is olyan intézmények, amelyek ténylegesen át tudnák venni a fóti gyermekotthon lakóit, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) pedig nem árult el semmit a politikus kérdésére.

A képviselő ezután a gyermekotthon fenntartójához, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósághoz (SZGYF) fordult, ami az EMMI alá tartozik, írja a 444. Az intézmény válaszába azonban vagy valamilyen hiba csúszott, vagy a cinizmus felsőfokáról tanúskodik az igazgatóság részéről. Azt írták ugyanis:

a gyermekotthon kitagolásáról a 2063/2016-os számú kormányhatározat rendelkezik. Ilyen kormányhatározat azonban nem létezik.

A 2063/2017-es kormányhatározat már igen, de a fóti otthon jövőjéről egy szó sem szerepel benne.

A Szél Bernadettnek küldött levélben továbbá az is áll:

a fóti intézmény kitagolásának elfogadott terve nem áll az SZGYF rendelkezésére.

via hvg.hu

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!