Nincs vége, jön az újabb hidegbetörés

Újabb hideg időjárás törhet be hazánkba a héten. Az előrejelzések szerint május közepén újra számíthatunk a magasabban fekvő területeken akár hóra, másutt hidegre és esőre is.

Szerdán több órán keresztül süt majd a nap, az Alföldön és az Északi-középhegységben azonban gomolyfelhők takarhatják majd a napot, sőt, eső is lehet. 14 és 20 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Az éjszaka második felében egyébként a Duna-Tisza közén és a Dunántúl keleti tájain eső várható

Csütörtökön borult, erősen felhős idővel érdemes számolni, a felhőzet azonban szakadozni kezd nyugat felől késő délutántól. Sajnos, aznap országszerte eső lesz, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul majd.

Pénteken lehet záporeső Észak-keleten, máshol napos idő várható, délután azonban zápor, zivatar alakulhat ki. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul majd.

Köpönyeg.hu előrejelzése szerint az elmúlt napokban tapasztalható, Európában és Magyarországon is többfelé havat hozó hidegbetörés meg fog ismétlődni. Május 11-18 között újra számíthatunk hasonló időjárásra szerte Európában, a magasabban fekvő területeken. Ahol hó nem, ott eső és hideg szinte biztosan lesz.

via blikk.hu

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!