Orbán nehéz időket jövendölt a gazdaságnak, majd a finneket sértegette tusnádfürdői beszédében

Elmondta szokásos beszédét a Bálványosi Szabadegyetemen a magyar miniszterelnök. Orbán Viktor arra figyelmeztette hallgatóságát, hogy ha jövő év tavaszán beigazolódik a helyzetértékelésük, a gazdaságra nehéz idők jönnek.

2020 tavaszán egy második gazdaságvédelmi akciótervre lesz szükség, ősszel pedig egy harmadikra is. Fel kell készülni, hogy a legfontosabb nyugat-európai partnerek nem úgy növekednek majd, ahogy kellene

orbanvitusvanyoskoszticsak-300x200 Orbán nehéz időket jövendölt a gazdaságnak, majd a finneket sértegette tusnádfürdői beszédében

– idézte Orbán Viktor Tusnádfürdőn elhangzott szavait a hvg.hu.

A miniszterelnök a közeljövőről szólva kitért rá: Magyarországnak lesznek csatái jogállamisági kérdésekben is,

„ide jó idegek kellenek” azért, hogy „ne nevessük el magunkat”, és ezzel „ne sértsük meg partnereinket”, például mikor az EU soros elnökségét betöltő finn barátainkkal fogjuk értékelni a helyzetet.

Ott ugyanis nincs is alkotmánybíróság, az alkotmány védelmét egy parlamenti bizottság látja el, az akadémia pedig az oktatási minisztérium felügyelete és irányítása alatt áll. „Képzeljék el, mi lett volna, ha itthon az oktatási miniszterhez telepítjük a jogot” – viccelődött Orbán.

További fontos kérdésnek nevezte, hogy mi történik a Fidesz és a KDNP tagságával az Európai Néppártban (EPP). Ehhez egyelőre várni kell, hogy az EPP-ben tisztuljon a helyzet, a néppárt eldöntse, milyen jövőt szán magának, és erre az EPP őszi kongresszusán kerülhet sor – vélekedett.

Ha további érdekes tartalmakat szeretne kapni csatornánkról, akkor kövessen minket Facebookon.

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül