Orbán: új kezdetet akarunk

Az 1848-as magyar szabadságharc ünnepének alkalmából Orbán Viktor beszédet mond a Nemzeti Múzeum kertjében. Az ünnepségen felszólal Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök is.

Hirdetés

 

  • A magyar miniszterelnök beszéde

   MÁRCIUS 16.SZOMBAT 00:00

 

  • Masírozás Debrecenben

   MÁRCIUS 15.PÉNTEK 12:00

   fotó: mtiFotó: MTI

 

  • Zárja beszédét

   MÁRCIUS 15.PÉNTEK 11:42

   A cél az szerinte, hogy véget vethessünk az Európai Egyesült Államok lázálmának, hogy Európa az európaiaké legyen. Úgy véli, a magyarok egyszerű dolgokat akarnak: jó szomszédot, saját határt, megértő társat és munkát, amelynek van haszna, értelme és gyümölcse. Majd a szokásos „hajra Magyarország, hajrá magyarok” mondattal zárja beszédét.

 

  • EP-választás

   MÁRCIUS 15.PÉNTEK 11:40

   Majd rátér az EP-választásra: „Közeleg az EP-választás napja, még 10 hét és bekopog az ajtónkon.” Nekünk, magyaroknak is tisztáznunk kell, mit akarunk, mit akarhatunk. Mi magyarok voltunk azok, akik 1848-ban legtovább harcoltunk, ’56-ban pedig mi fordultunk szembe a szovjet armádiával, és az Európába indított migránsinváziót is mi állítottuk meg – jelenti ki. Majd azzal folytatja, új kezdetet akarunk, hogy megállítsuk Európa hanyatlását, erős vezetőket akarunk látni Európa élén.

 

  • “Szabaduljanak meg a farkasvakságtól”

   MÁRCIUS 15.PÉNTEK 11:36

   Keresztény kultúra nélkül nincs magyar szabadság, és nincs szabad Magyarország sem – jelenti ki. Ez így van, függetlenül attól, hogy személyesen éppen hányadán állunk a jóIstennel. Azt kívánjuk Európának, hulljon le szemükről a hályog. Kereszténység nélkül elveszítjük Európát – mondta Orbán.

   Szabaduljanak meg a farkasvakságtól, vegyék észre, hogy egy liberális európai birodalomban szabad ember csak az lehet, aki szabad nemzet fia, csak akkor lehet boldog, ha maga dönthet saját sorsáról – fogalmazott beszédében.

 

  • “Miről álmodik a másik magyar”

   MÁRCIUS 15.PÉNTEK 11:31

   “Jöhetnek nehéz idők, ahogy 1848 után jöttek is, amikor félrelöki az igazságot a megszálló, nyers erő” – fogalmazott. Majd arról beszélt, nehéz időkben is élni kell, voltak idők, amikor nem élhettünk úgy, ahogy akartunk, csak ahogy lehetett, de az igazság ilyenkor is igazság marad, mert az eszmények mindig a valóság fölött állnak. Van úgy, hogy szétszóratásban kell élnünk, de közös hazáról álmodunk.

   „Nem volt, nincs és nem is lesz agyafúrt birodalom, ami ezen változtatni tudna. Nem kellenek szavak ahhoz, hogy tudjuk, miről álmodik a másik magyar” – mondta beszédében.

 

  • Nemzeti Dalt szaval

   MÁRCIUS 15.PÉNTEK 11:30

   Orbán szerint a magyarok évről évre március 15-én ellent mondunk a rabságnak. Majd a miniszterelnök elkezdi szavalni a Nemzeti Dalt. Arra emlékeztet a 12 pont, hogy a hétköznapi könyöklés és szócsaták között, legyen egy közös cél, egy nemzeti, ami összetart minket.

 

  • Üzent a miniszterelnök

   MÁRCIUS 15.PÉNTEK 11:27

   Mint mondta, amikor Brüsszelből Lengyelországot támadják, akkor egész Közép-Európát és Magyarországot is támadják. Mindig számolniuk kell az erős lengyel-magyar kötelékkel – ezt üzente azoknak a döntéshozóknak, akik be akarják árnyékolni Közép-Magyarországot.

 

  • “Reneszánszra készülünk”

   MÁRCIUS 15.PÉNTEK 11:25

   Egy látványos, közép-európai felemelkedésére készülünk, hajdan volt nagyságunk megismétlésére. Egy közép-európai reneszánszra készülünk – jelentette ki.

 

  • Tisztelgünk a lengyelek előtt

   MÁRCIUS 15.PÉNTEK 11:23

   A lengyelek nélkül ma Magyarország sem lenne szabad, és Európát sem lehetett volna újraegyesíteni. A lengyelek adták nekünk Szent II. János Pál pápát és ők adták nekünk a szolidaritást is. Önök ezzel megváltoztatták a történelmet, visszaszerezhettük a szabadságot – fogalmazott Orbán Viktor, majd hozzátette: kalapunkat emelve tisztelgünk a lengyel nép előtt.

 

  • Orbán Viktor mond beszédet

   MÁRCIUS 15.PÉNTEK 11:22

   A lengyel miniszterelnök után Orbán Viktor lép a színpadra, a tömeg nagy ovációval köszönti. „Itt vannak velünk a lengyelek, itt vannak velünk ma is, ahogy végig velünk voltak 1948-49-ben, aztán a XX. században” – kezdte beszédét Orbán Viktor a miniszterelnök.

 

  • Igazság, szolidaritás, egyenjogúság

   MÁRCIUS 15.PÉNTEK 11:19

   A jobb jövő csak tőlünk függ: a mi akaratunktól. Ugyanúgy, mint 171 évvel ezelőtt, megint az igazság, a szolidaritás, az egyenjogúság oldalán állunk. A jobb Magyarországért, jobb Lengyelországért, jobb Európáért harcolunk megint az igazságért. Két nagy költőnk ugyanazt mondta: az egekből fog jönni a segítség, és ez legyen az, ami minket összekapcsol – tette hozzá. Isten áldja meg a magyart, a lengyelek, adjon nekünk jobb Európát – zárta beszédét.

 

  • Közös jövő

   MÁRCIUS 15.PÉNTEK 11:13

   A lengyel miniszterelnök arról beszélt, vitézeink számos csatában vállvetve küzdöttek. A lengyel miniszterelnök Bauer Sándorról, Jan Palachról és Ryszard Siwiecről beszél, akik a szabadságukért harcoltak. „Mindig is összetartottunk a múltban, a szabadságunkért küzdöttünk közösen, most pedig a közös jövőért szeretnénk küzdeni” – mondta.

 

 • Lengyel-magyar barátság

  MÁRCIUS 15.PÉNTEK 11:12

  Mateusz Morawiecki beszédében először üdvözölte a magyar és lengyel barátokat. Morawiecki a szolidaritás ünnepségének nevezi az eseményt. A lengyel-magyar barátság immár 1000 éve tart, majd hozzátette, ez a barátság később is folytatódott, Könyves Kálmán idejéből, aki igencsak bölcs ember volt – fogalmazott.

atv.hu

Megosztás ismerősökkel

Add tovább cikkünket, hogy másokhoz is eljusson!