Belföld

Összeomlott az áramhálózat több településen, Bács-Kiskunban a rendőröket is kivezényelték

Vasárnap hajnal óta nincs áram több Bács-Kiskun megyei településen, de sok helyen már péntek óta akadozik a szolgáltatás. Az áramszolgáltató szerint a vezetékekre fagyó jég és fagyott zúzmara szaggatja le a kábeleket.

rendőrség a honlapján azt írta: Bács-Kiskun megye több településén a rendőröket is kivezényelték. A közrend és a közbiztonság fenntartása, valamint a bűncselekmények megelőzése céljából az áramszolgáltatás visszaállításáig folyamatos a rendőri jelenlét Csólyospáloson, Fülöpjakabon, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Tiszaalpáron.

Hiros.hu arról számolt be, hogy szombaton is gondok voltak a szolgáltatással, akkor a kecskeméti Kiskertváros, Városföld és Jakabszállás lakói maradtak áram nélkül, de az áramkimaradások már péntek délután jelentkeztek,

TÖBB SZÁZ CSALÁD MARADT A TÉLI HIDEGBEN ÁRAM ÉS FŰTÉS NÉLKÜL.

Vasárnap már Csongrád megye déli településeiről is többen jelezték, hogy szombat este óta ingadozik az áramellátás, egymást figyelmeztetik, hogy áramtalanítsák a készülékeiket, mert a folyamatos ingadozástól elromolhatnak, ezt pedig nem téríti a szolgáltató.

Az állami NKM Áramhálózati Kft. tájékoztatása szerint a probléma oka a vezetékekre nehezedő jég és fagyott zúzmara súlya, ami leszakítja azokat.

Facebookon azt is írták, már több mint húszezer háztartásban állították vissza a szolgáltatást, azonban az egész hétvégén kitartó ködös, párás, zúzmarás időjárás miatt különösen Békés megyében és Bács-Kiskun megyében Kecskemét, illetve Kiskunfélegyháza környékén több helyszínen okoz gondot a hálózatra fagyott jég.

Szóljon hozzá a témához regisztráció nélkül